Kirándulások Tanulmányi kirándulás Budapesten – Terror Háza

Tanulmányi kirándulás Budapesten – Terror Háza

2022. november 09-én Gera Andrea és Mák Beáta tanárnők szervezésében és felügyeletével a KK13D, KK13E, KK13F osztályok tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten.

Békéscsabáról az indulásra a 7.20-as gyorsvonattal került sor, nem sokkal 10 óra után ért be a vonat a Keleti pályaudvarra. Mivel az idő kellemes volt, gyalog kerestük fel az utunk céljait. Először is a Hősök terét tekintettük meg, ahol a szobrok által fel tudtuk idézni országunk történelmének jelentősebb uralkodóit. A szabadtéri történelem órát követően a Városliget felé vettük az irányt, ahol kötetlen sétát tettünk az évszakra jellemző színes ruhákba öltözött fák között.

Utunk fő programja a Terror Háza Múzeum meglátogatása volt, ahol izgalmas, esetenként igazán megrendítő tárlatvezetésen vehettünk részt.

A programokat követően maradt szűk fél óránk a vonat indulásáig, ezt az időt élelem vásárlásával töltöttük el, az Aréna Plázaban.

Este, 19 óra tájékán ért Békéscsabára a vonatunk. 

Összességében tartalmas, programokban gazdag, a diákok visszajelzései alapján érdekes és tanulságos napot töltöttünk el Budapesten.

Related Post

Mirbest Gasztro ExpoMirbest Gasztro Expo

Mirbest Gasztro Expo-n járt iskolánk majd negyven tanulója Veresné Szabó Ilona, Horváth Ferenc, második napon Fábián-Marozs Anett és Harsányi Márton oktatók kíséretében. A szakmai rendezvényen a hazai gasztronómiai élet meghatározó