Egyéb kategória Ágazati alapvizsga – 1.9.1, 1.9.3

Ágazati alapvizsga – 1.9.1, 1.9.3

Két nap, s két éjjel… Na jó, éjjel nem, (de majdnem) – küzdöttek a jó érdemjegyekért az 1/9/1 és az 1/9/3 panziós-fogadósai és cukrászai a turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során elsajátított ismereteikből. A tanulók betekintést nyertek az első év során a cukrász, szakács és vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe, melyből most egységesen levizsgáztak. A korábban szintvizsgaként ismert megmérettetés idén abban különbözött az eddigiektől, hogy most mindegyik, ebben az ágazatban tanulónak a társszakmák alapismereteiből is vizsgáznia kellett. Ez több szempontból is előnyös: első évfolyam után, ha meggondolná magát a tanuló, választhat másik szakmát továbbtanulásra ágazaton belül. De arra is jó még ez a képzésforma, hogy a tanulók megismerik egymás tevékenységét és a való életben talán majd jobban megbecsülik egymás szakmai tudását, könnyebben együtt tudnak majd össze -, vagy egymás keze alá dolgozni. (A vizsga természetesen időre ment, és a jó szervezés, rendezésnek és a nem kevésbé ügyes szakoktatóknak köszönhetően pikk-pakk helyet cseréltek a tanulók és már léptek is be a másik feladatba.)

Gratulálunk teljesítményükhöz!

Related Post

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály