Vendéglátásszervező-vendéglős gyakorlati vizsga – 2.14.A

Categories:
A 2/14A osztály érettségi után tanulta ki nálunk 2 éves nappali képzésen a vendéglátásszervező-vendéglős szakmát. Ma gyakorlati tudásukat mutatták meg a vizsgabizottságnak. Reggeli készítése, felszolgálása, egy 3 fogásos ebéd elkészítése, tálalása, felszolgálása illetve egy alkalomhoz illő menükártya összeállítása és díszterítés volt a feladatuk. Mindezek mellett idegen nyelven kellett a vendéget kiszolgálni, italt ajánlani, költség- és árkalkulációt készíteni. És természetesen az eszközfelismerés sem maradhatott el.
Szép munka volt, gratulálunk!
Ma vietnami vendégeink egy igazi tradicionális szendviccsel, a Banh mí elkészítésével ismertették meg oktatóinkat, tanulóinkat. A kóstolóra sokan bekukkantottak tanéttermünkbe, ahol megtudtuk, hogy ezt a szendvicset még a francia gyarmatbirodalom
Bizonyítványosztásra is sor került ma az aulában. A KSZ11/8E csapata, akik az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyét felváltó Szakmajegyzékben szereplő kereskedelem ágazatból, a kereskedelmi értékesítő szakmát szerezték meg illetve a
A 11. évfolyamos szakképzős németesek meghívást kaptak Békéscsaba német nemzetiségi önkormányzatától a TrachtTag kezdeményezés programra. A TrachtTag, a német nemzetiségi népviselet napja, amikor egy átlagos hétköznapot tesznek ünnepélyessé német népviseletbe