Egyéb kategória Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Elmúlt hétvégén, június 5-én rendezték meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképzőiskola és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete közös szervezésében a Magyar Gasztronómia Napja című szakmai rendezvényt.

Ezen belül szervezték meg a vendéglátóipari iskolák részére meghirdetett Magyarország étele 2021 szakácsversenyt is, ahol iskolánk is képviseltette magát 2 db kétfős csapattal. A versenykiírásban a feladat: ötfogásos (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert) magyar menü elkészítése és egy főre történő tálalása volt. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhetett, modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően. A zsűri Csávás Bálint és Enyedi Szabolcs 2/10/5 szakács tanulóink munkáját arany fokozattal minősítette, akiknek felkészítő tanáruk Csete Erzsébet volt.

Zakocs Ákos István és Török Tamás 2/10/6 szakács tanulóink munkáját pedig Champion-díjjal és különdíjjal is értékelték. Az ő felkészítő tanáruk Szigetvári Péter Balázs volt. Az alábbi képes beszámoló bizonyítja, milyen remek munkával álltak ki a zsűri elé, mellyel tovább öregbítették iskolánk hírnevét!

Köszönjük munkájukat, gratulálunk, további sikereket kívánunk mindannyiuknak!

Related Post

BúcsúvacsoraBúcsúvacsora

Búcsúvacsora-esttel köszöntünk el vietnami barátainktól hétfőn este, akik az itt töltött öt hét alatt szinte iskolánk teljes jogú tagjaivá váltak. A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a vietnámi Saigontourist Hospitality College