Egyéb kategória Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Akikre büszkék vagyunk! – Magyaroszág étele 2021

Elmúlt hétvégén, június 5-én rendezték meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképzőiskola és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete közös szervezésében a Magyar Gasztronómia Napja című szakmai rendezvényt.

Ezen belül szervezték meg a vendéglátóipari iskolák részére meghirdetett Magyarország étele 2021 szakácsversenyt is, ahol iskolánk is képviseltette magát 2 db kétfős csapattal. A versenykiírásban a feladat: ötfogásos (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert) magyar menü elkészítése és egy főre történő tálalása volt. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhetett, modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően. A zsűri Csávás Bálint és Enyedi Szabolcs 2/10/5 szakács tanulóink munkáját arany fokozattal minősítette, akiknek felkészítő tanáruk Csete Erzsébet volt.

Zakocs Ákos István és Török Tamás 2/10/6 szakács tanulóink munkáját pedig Champion-díjjal és különdíjjal is értékelték. Az ő felkészítő tanáruk Szigetvári Péter Balázs volt. Az alábbi képes beszámoló bizonyítja, milyen remek munkával álltak ki a zsűri elé, mellyel tovább öregbítették iskolánk hírnevét!

Köszönjük munkájukat, gratulálunk, további sikereket kívánunk mindannyiuknak!

Related Post

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály