Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről bemutassák az élelmiszermérnöki képzés sokszínűségét.
Azokat a tanulókat várták, akik nagy elhivatottsággal érdeklődnek az élelmiszeripar iránt és a továbbtanulási szándékukat is ebbe az irányba tervezik.
Iskolánkat a 2/14/E osztályból Nehéz Ilona, a 13/A osztályból Lengyel Szilvia, a 12/D osztályból Felföldi Fédra, a 11/D osztályból Laurinyecz Fruzsina és Trubó Emma képviselte. Számos érdekes előadást hallhattunk a kenyerek világáról, a kovászolás fontosságáról, az élesztő titkairól és a csokoládé készítés apró mozdulatait is elleshettük.
A barátságos környezet és a hasznos ismeretek azt erősítették a tanulókban, hogy érdemes tanulni, és továbbtanulni! A kísérő tanárok Molnárné Iván Éva és Balázs Katalin voltak.
Élelmezés- és Kenyér Világnapja
Categories:
Related Post
KolbÁszok a Csabai KolbászfesztiválON!KolbÁszok a Csabai KolbászfesztiválON!
Akik mindent bevetettek, lelkesedtek és elmentek eme méltán híres fesztiválra, ami immáron a 25. Méghogy elmentek! Beszereztek, rendezkedtek, dÍszítettek, gyúrtak, kooperáltak, töltöttek, mosogattak, megterítettek és meg is ették, mit az
Együtt a Kárpát-medencei fiatalság!Együtt a Kárpát-medencei fiatalság!
Ezen a hétvégén Antal Réka 11/C és Lukoviczki Máté 10/A osztályos tanulókkal Budapestre látogattunk a Rákóczi Szövetség vezetői programjára. A diákok felejthetetlen élménnyel tértek haza: „Közel félezren gyűltünk össze február
Látogatás a Pékműhelyben és a Munkácsy FesztenLátogatás a Pékműhelyben és a Munkácsy Feszten
Vietnámi vendégeink ezen a napon a pékműhelyben tevékenykedtek. A nap elején kenyeret sütöttek, majd elsajátították a kalácsfonás technikáját. Először bonyolultnak tűnt számukra a művelet, ám a foglalkozás végére belejött a
