Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről bemutassák az élelmiszermérnöki képzés sokszínűségét.
Azokat a tanulókat várták, akik nagy elhivatottsággal érdeklődnek az élelmiszeripar iránt és a továbbtanulási szándékukat is ebbe az irányba tervezik.
Iskolánkat a 2/14/E osztályból Nehéz Ilona, a 13/A osztályból Lengyel Szilvia, a 12/D osztályból Felföldi Fédra, a 11/D osztályból Laurinyecz Fruzsina és Trubó Emma képviselte. Számos érdekes előadást hallhattunk a kenyerek világáról, a kovászolás fontosságáról, az élesztő titkairól és a csokoládé készítés apró mozdulatait is elleshettük.
A barátságos környezet és a hasznos ismeretek azt erősítették a tanulókban, hogy érdemes tanulni, és továbbtanulni! A kísérő tanárok Molnárné Iván Éva és Balázs Katalin voltak.
Élelmezés- és Kenyér Világnapja

Categories:
Related Post

Tanulmányi kirándulás az Országházban – 10.A, 10.B., 10.CTanulmányi kirándulás az Országházban – 10.A, 10.B., 10.C
2023. február 21-én Gera Andrea tanárnő és Tóth Péter tanár úr szervezésében és felügyeletével a 10A, a 10B és a 10C osztály tanulmányi kiránduláson vett részt Budapesten. Békéscsabáról az indulásra

9.B osztálykirándulása9.B osztálykirándulása
A 9. B osztály három napos osztálykirándulásra indult el péntek reggel a 8.20-kor Budapestre induló vonattal Szentendrére, ahol megismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, sétáltunk a Duna-parton, a Korzó sétányon. A következő

Borkósolóval egybekötött üzemlátogatásBorkósolóval egybekötött üzemlátogatás
A Zwackos diákoknak március 21-én egy borkóstolóval egybekötött üzletlátogatásra nyílt lehetőségük a Békéscsabai Borháló kereskedésbe. A tanórákon elsajátított ismereteken kívül még sok hasznos információval bővíthették szakmai tudásukat az 1/13/A vendéglátó