ÁSZÉV

Az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) I. interaktív fordulója 2021. 02. 22-23-án került megrendezésre. Ezt a tudáspróbát az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdette meg nappali rendszerben tanuló és ezévben érettségiző diákok részére. Az eseményt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezte meg.


A verseny írásbeli és szóbeli döntőjébe bejutó tanulók felsőoktatási felvételi többletpontot szerezhetnek.
A 12/A osztály kereskedő tanulóinak az első fordulóban teszt jellegű feladatlapot kellett megoldaniuk kereskedelmi ismeretekből, többek között pénztár és pénzkezelés, bizonylatkitöltés, statisztikai alapismeretek és az áruforgalom tervezése-elemzése témaköreiből, melyre 90 perc állt rendelkezésükre. Ezen akadályt Vörös Adél, Martincsek Anna, Czobor Laura, Krizsán Katalin, Fekete Patrik és Gritta Dávid oly sikerrel vette, hogy bejutott az írásbeli döntőbe. Felkészítőik: Eke Ibolya, Jurkó Mária és Molnárné Dévai Tünde.


A 12/B osztály tanulóinak vendéglátóipari ismeretek tantárgyból vendéglátó gazdálkodás, felszolgáló-és élelmiszer ismeret, élelmiszerbiztonság és vendéglátás higiénéje témakörökben kellett számot adni tudásukról. Közülük legsikeresebben Kovács Adrienn szerepelt, így ő is bejutott az írásbeli döntőbe. Felkészítői: Sajti Gréta, Fazekas Erika, Rau Tamás és Szlatki Dániel.


Szívből gratulálunk tanulóinknak és a felkészítőknek is. Mindenkinek kívánunk nagyon jó egészséget. Sajnos, a járványügyi helyzet miatt hozott központi intézkedések következtében – a verseny II. fordulója, az írásbeli döntő – a kitűzött március 17-i időpontban nem kerül megrendezésre. Reményekkel telve várjuk az új időpontot.

Related Post

EgészségnapEgészségnap

November 29-én egészségnapot tartott a BRSE. A röplabda egyesület gyógytornásza várta a diákjainkat. Egy rövid előadás után volt kvíz és közös gyógytorna. Részt vett a 9/1, 9/2, 9/3, 9/4, 9.a,