Tanulmányi kirándulás a Debreceni Egyetemen
Categories:
A 12/A, 13/E és 14/A osztályok Élelmiszer-ellenőrzési technikus tanulói ma tanulmányúton vettek részt a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdalkodási Karán. A nyílt nap keretében a Liszt vizsgáló-, Növényélettani laboratórium és a Halbiológiai intézet munkájába nyerhettek betekintést, valamint tájékozódhattak az élelmiszermérnöki képzés részleteiről. Bízunk benne, hogy a jövőben sok diákunk diplomaosztóján is részt vehetünk.
Kísérő tanárok: Szlatki Dániel, Szaszákné Pallag Erzsébet
A 10.B osztály május 23-án a Frankó tanya és Haluska házba látogatott el, ahol megismerkedtek a régmúlt történeteivel, használati tárgyaival, majd a hagyományos csabai szlovák étel, a haluska készítésének rejtelmeibe
Elmúlt héten a Szegedi Egyetem Mérnöki kara, Élelmiszermérnöki Intézetének Nyílt napjára látogatott el az 5/13/C-ből Rózsa Lili, Veres Viktória, a 14/ A ból Hankó Emese és Baka Barbara Molnárné Iván
Vietnámi vendégeink ezen a napon a pékműhelyben tevékenykedtek. A nap elején kenyeret sütöttek, majd elsajátították a kalácsfonás technikáját. Először bonyolultnak tűnt számukra a művelet, ám a foglalkozás végére belejött a