Szeptember 11-én iskolánk 9/C valamint KSZ11/7 osztályának turisztikai technikus, szakács, pincér-vendégtéri szakember és cukrász tanulói oktatóik – Hugyeczné Fábián Márta, Harsányi Márton, Kern Szilárd – kíséretében körbejárták Békéscsaba belvárosát. Turista útvonaluk első állomása a Munkácsy Emlékház volt, majd ezt követte a Csabagyöngye Kulturális Központ. Útjukat az István malom érintésével folytatták. Ez után következett szépen sorban a Széchenyi liget, az Evangélikus nagytemplom és kistemplom valamint a Páduai Szent Antal-társszékesegyház. Tanulmányi sétájukat folytatva megtekintették a Polgármesteri Hivatal és a Tourinform Iroda épületét, végezetül a Szlovák Kultúra Házát és a benne található Panziót. Oktatójuk örömmel mesélte, hogy itt sikerült elcsípniük egy paradicsom befőzési bemutatót is. Összességében elmondhatjuk, hogy egy fárasztó, de szép, érdekes és tartalmas napot hagytak a hátuk mögött. Reméljük, az így szerzett tapasztalatokat kamatoztatni tudják majd tanulmányaik során.
Tanulóink turistáskodása városunkban

Categories:
Related Post

A legjobbat hozza ki a megyei tanulókból Kovács SándorA legjobbat hozza ki a megyei tanulókból Kovács Sándor
Diákjait mindig eredményesen készíti fel a versenyekre, legutóbb pedig ő maga is bezsebelte a legeredményesebb szakoktató címet. Nézetei szerint minden tanulóval egyénileg kell foglalkozni, talán ez a sikereinek kulcsa. Mindezekért

Szakács gyakorlati vizsga, bizonyítványosztás – 1.13.G.ESzakács gyakorlati vizsga, bizonyítványosztás – 1.13.G.E
Pénteken a 2. emeleti tankonyhán a KSZ11/8E esti tagozatos szakács csapat főzte meg és tálalta, mutatta be vizsgamunkáját. A csoportban a legkülönfélébb korosztályú és a legkülönfélébb előképzettséggel, szakmákkal rendelkező tanulók

Gyakorlati vizsga – 14.A – vendégtéri szaktechnikusGyakorlati vizsga – 14.A – vendégtéri szaktechnikus
Szerdán vendégtéri szaktechnikusoknak is gratulálhattunk. A 2 kitartó hölgynek menükártyát kellett összeállítani egy 5 fogásos díszvacsorához, majd megteríteni hozzá. Ezután egy 3 fogásos ebédhez terítettek át. A svájci felszolgálás után