Gyakorlati vizsga – 11.4 – pincér

Categories:
Alkalmi díszvacsora vagy ünnepi ebéd ételsora és a hozzá illő italsor összeállítása, 4 oldalas menükártya tervezése, díszterítés. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, koktélkészítés. Ez volt a 3/11/4 pincérosztály első feladata a csütörtöki vizsgán. Ezután átterítettek, majd a vendégeket az ajtóban fogadva, minden kívánságukat lesve, angol felszolgálási módban tették a menüsort a vendégek elé, akik között volt egy kicsit pimasz vendég is: mindig felugrált az asztaltól fotózni! De ezt is mosolyogva, kedvesen tűrték, szó nélkül alkalmazkodtak. Mindent a vendégért!
Ma már csak a szóbeli vizsga van hátra, hajrá, hajrá!
Gurszki Fruzsina 11/A vendéglátós tanulónk a hétvégén szép eredményt ért el a Junior Országos Súlyemelő Bajnokságon, Szombathelyen. Összetettben II. helyezést ért el. Szakításban: 48-51-53 Lökésben: 63-67-70 6/6 fogást sikerült produkálnia.
A 13/A 2. csoportjával üzemlátogatáson voltunk kint Pósteleken! Vozár Márton, Marci bácsi a Mókus Csárda vezetője körbe vezetet minket és egy mindenre kiterjedő „tárlatvezetést” kaptunk. Beszélt nekünk a Csárda, a
Pénteken a 2. emeleti tankonyhán a KSZ11/8E esti tagozatos szakács csapat főzte meg és tálalta, mutatta be vizsgamunkáját. A csoportban a legkülönfélébb korosztályú és a legkülönfélébb előképzettséggel, szakmákkal rendelkező tanulók