Vendéglátóipar (elmélet) munkaközösség

 Tisztelt Látogató!

„Vendégül látni valakit annyi, mint felelősséget vállalni jólétéről mindaddig, amíg fedelünk alatt marad”

/Brillant-Savarin/

Munkaközösségünk több mint harminc éve működik a vendéglátó szakmacsoportba tartozó szakképesítések biztos bázisaként.  Elődeink és jelenlegi kollégáink hatalmas tudást, szakmai tapasztalatot halmoztak fel. Ezt a megújuló és gazdagodó ismerettárat kínáljuk hasznosításra tanulóink kompetenciáinak fejlesztéséhez.

Munkaközösségünk fő célkitűzései:

  1. Fontosnak tartjuk a piaci igényeknek való megfelelést. A vendéglátás, idegenforgalom napjaink legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazata. Munkaközösségünk a munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó tárgyi, személyi és naprakész erőforrásokkal szolgálja a tanulók fejlődését.
  2. Fontosnak tartjuk a minőségi szakmai képzést. Szakmai programjainkat folyamatosan felülvizsgáljuk, modern, változatos, egyénhez igazodó szakmai módszertani palettával rendelkezünk.
  3. Fontosnak tartjuk a partnerekkel való kapcsolatápolást. Kiváló kapcsolatokat építettünk ki régiónk sikeresen működő turisztikai vállalkozásaival, szakmai érdekszervezetekkel. Iskolánk tagja a Magyar Gasztronómiai Szövetségnek.
  4. Fontosnak tarjuk az innovatív tárgyi környezet megteremtését. Iskolánk 3 tankonyhával, modern tan-cukrászműhellyel, és 3 pincér kabinettel rendelkezik. Diákjaink a legmodernebb eszközökkel sajátítják el szakmájuk fortélyait.
  5. Fontosnak tartjuk kollégáink folyamatos szakmai fejlődését. Rendszeresen szervezünk szakmai- és pedagógiai továbbképzéseket, részt veszünk szakmai- és tanulmányi versenyeken. Elért eredményeink igazolják a pedagógusok és diákjaink elhivatottságát.
  6. Fontosnak tarjuk diákjaink szakmai motivációjának erősítését. A szakmai életcél felvázolásával erősítjük diákjaink fejlődését. Tanulóink elhelyezkedési esélyei jók, a tanuló éveik alatt teljesített üzemi gyakorlat időtartama munkaviszonyként elismert, versenyeken szerzett eredményeik komoly szakmai elismerésként növelik elhelyezkedési esélyüket.
  7. Fontosnak tartjuk hagyományaink ápolását. Évről-évre megrendezzük díszmunka-bemutatónkat, ahol végzős diákjaink mutatják meg szakmai felkészültségüket. 2009-ben került először megrendezésre a vendéglátós napunk, mely azonnal hatalmas sikert aratott. A rendezvény hagyományteremtő, minden tavasszal várjuk a kedves érdeklődőket. Az esemény aktuális időpontját honlapunkon megtalálják.

A célok megvalósításának garanciája a szakmailag elhivatott, rendkívül dinamikus, kreatív, alkotó munkaközösség.

Honlapunk további oldalain Ön részletesen megismerkedhet munkánkkal, oktatóink tevékenységével, eredményeinkkel, szolgáltatásainkkal.

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket! Bízunk benne, hogy Ön is szakmai partnerünkké, diákközösségünk részévé válik!

Munkaközösségünk tagjai:

Havas Istvánné​


munkaközösség-vezető
közgazdász vendéglátó és szálloda szakon
közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon
okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás)
szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető

Balázs Katalin


okleveles élelmiszertechnológus mérnök
mérnök-tanár

Borbély-Kertes Kata

közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon
okleveles közgazdász vezetés és szervezés szakon

Demóné Vig Gyöngyi


okleveles közgazdásztanár
személyügyi szervező
gazdálkodási szakos közgazdász
okleveles közgazdász vállakozásfejlesztés szakirány

Dorkó Iván

vendéglátóipari üzemgazdász
önkormányzati vállalkozói szaküzemgazdász
közgazdász tanár vendéglátó- és szálloda szakon
közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga

Gecsei Tamásné

pedagógia alapszakos bölcsész
cukrászmester

Gellényi Erika

vendéglátóipari üzemgazdász
közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon
okleveles idegenforgalmi és szállodaipari szaküzemgazdász
okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás)
szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető

Harsányi Márton

vendéglátó szakmenedzser
vendéglátó technikus
okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás)

Molnárné Iván Éva

élelmiszertechnológus üzemmérnök
okleveles élelmiszeripari marketing-menedzser szaküzemmérnök
mérnök-tanár

Sajti Gréta

közgazdász tanár kereskedelem-marketing szak
közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga

Schupkégel Edit

pénzügyi szakos közgazdász
idegenforgalmi és szálloda szakos közgazdász
okleveles közgazdásztanár (vállalkozási ismeretek)

Szaszákné Pallag Erzsébet

okleveles élelmiszermérnök

Szabó Dezső

okleveles vendéglátóipari üzemgazdász
közgazdász tanár turizmus- és vendéglátó szakon
okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás)

Szlatki Dániel

élelmiszermérnök
HACCP rendszergazda
mérnök tanár

Tóth-Bosits Andrea

pénzügyi szakos közgazdász