A turizmus-vendéglátás ágazat szakmái közül 3 év alatt elsajátítható a szakács szakma, melyet azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni, folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak, érdekli őket a gasztronómia. Kitartóak, szeretnek alkotni, folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A szakács szakma kemény munkát igényel, de manapság a séfek már egyre többet mozognak a vendégtérben is, szóbeli ajánlással kínálják az egyes professzionálisan megjelenített fogásokat, melyre egyre nagyobb igény mutatkozik. Tankonyhánkon és a duális képzés gyakorlati helyein a legmodernebb technikai eszközökkel és technológiákkal, illetve a legújabb konyhai fortélyokkal, nemzetközi kulináris trendekkel is megismerkedhetnek tanulóink.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
- képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.