Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről bemutassák az élelmiszermérnöki képzés sokszínűségét.
Azokat a tanulókat várták, akik nagy elhivatottsággal érdeklődnek az élelmiszeripar iránt és a továbbtanulási szándékukat is ebbe az irányba tervezik.
Iskolánkat a 2/14/E osztályból Nehéz Ilona, a 13/A osztályból Lengyel Szilvia, a 12/D osztályból Felföldi Fédra, a 11/D osztályból Laurinyecz Fruzsina és Trubó Emma képviselte. Számos érdekes előadást hallhattunk a kenyerek világáról, a kovászolás fontosságáról, az élesztő titkairól és a csokoládé készítés apró mozdulatait is elleshettük.
A barátságos környezet és a hasznos ismeretek azt erősítették a tanulókban, hogy érdemes tanulni, és továbbtanulni! A kísérő tanárok Molnárné Iván Éva és Balázs Katalin voltak.
Élelmezés- és Kenyér Világnapja
Categories:
Related Post
Tanulmányi kirándulás a szegedi Rudi & Fickó étterembenTanulmányi kirándulás a szegedi Rudi & Fickó étteremben
Hétfőn tanulmányi kiránduláson, üzemlátogatáson járt a 3/11/2 osztály 6 tanulója Kovács Sándor tanár úr vezetésével. A szegedi Rudi & Fickó étterem saját pékségében a vadkovászos pékáruk készítését nem csak hogy
Üzemlátogatás az élesztőgyárbanÜzemlátogatás az élesztőgyárban
2022.06.08-án az élelmiszerellenőrzési-technikus osztályok Budafokon az élesztőgyárban jártak üzemlátogatáson Bárdos Zsiga Csaba, Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatókkal. Az üzembe érve legelőször balesetvedelmi oktatáson vettek részt, majd védőruhazatba öltözve
9.D osztály Látogatása a Frankó Tanya és Haluskaházba9.D osztály Látogatása a Frankó Tanya és Haluskaházba
„Tegnap egy felejthetetlen délelőttöt tölthetett el a 9/D a Haluskaházban. A Házigazda túláradó vendégszeretete járta át az egész tanyát. A ház bemutatása során sokunkban felelevenedtek a nagymamára, dédi mamára emlékeztető
