Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről bemutassák az élelmiszermérnöki képzés sokszínűségét.
Azokat a tanulókat várták, akik nagy elhivatottsággal érdeklődnek az élelmiszeripar iránt és a továbbtanulási szándékukat is ebbe az irányba tervezik.
Iskolánkat a 2/14/E osztályból Nehéz Ilona, a 13/A osztályból Lengyel Szilvia, a 12/D osztályból Felföldi Fédra, a 11/D osztályból Laurinyecz Fruzsina és Trubó Emma képviselte. Számos érdekes előadást hallhattunk a kenyerek világáról, a kovászolás fontosságáról, az élesztő titkairól és a csokoládé készítés apró mozdulatait is elleshettük.
A barátságos környezet és a hasznos ismeretek azt erősítették a tanulókban, hogy érdemes tanulni, és továbbtanulni! A kísérő tanárok Molnárné Iván Éva és Balázs Katalin voltak.
Élelmezés- és Kenyér Világnapja

Categories:
Related Post

Kirándulás az Unicum HázbaKirándulás az Unicum Házba
Izgalmas múzeumlátogatáson vehetett részt a 13/A és a 13/C osztály, akik ellátogattak az iskolánk névadója, Zwack József által alapított gyár utódjába. Az Unicum Házban betekintést nyertek a család izgalmas és

Bocuse d’Or magyar döntőBocuse d’Or magyar döntő
Október 2-án a 13/B és a 2/14/E szakács szaktechnikus osztály tanulói különleges élményben részesülhettek. Ellátogattak ugyanis a Hungexpo területére, ahol az év egyik legnagyobb presztízsű gasztronómiai eseményét, a Bocuse d’Or

Könyvkötészeti bemutatóKönyvkötészeti bemutató
A 13. évfolyam dekoratőr tanulói könyvkötészeten vehettek részt Bíró Bertold könyvkötő segítségével. A tanulók megismerhették a könyvkötészet elméleti és gyakorlati alapjait.