Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről bemutassák az élelmiszermérnöki képzés sokszínűségét.
Azokat a tanulókat várták, akik nagy elhivatottsággal érdeklődnek az élelmiszeripar iránt és a továbbtanulási szándékukat is ebbe az irányba tervezik.
Iskolánkat a 2/14/E osztályból Nehéz Ilona, a 13/A osztályból Lengyel Szilvia, a 12/D osztályból Felföldi Fédra, a 11/D osztályból Laurinyecz Fruzsina és Trubó Emma képviselte. Számos érdekes előadást hallhattunk a kenyerek világáról, a kovászolás fontosságáról, az élesztő titkairól és a csokoládé készítés apró mozdulatait is elleshettük.
A barátságos környezet és a hasznos ismeretek azt erősítették a tanulókban, hogy érdemes tanulni, és továbbtanulni! A kísérő tanárok Molnárné Iván Éva és Balázs Katalin voltak.
Élelmezés- és Kenyér Világnapja
Categories:
Related Post
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari KiállításOrszágos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás
2025. szeptember 18-án az élelmiszer-ellenőrzési technikus képzés diákjai – a 11/D, 12/D, 13/A és 14/E osztályok – részt vettek a kétévente megrendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK). A diákoknak
Megemlékezés AradonMegemlékezés Aradon
Október 6-a alkalmából iskolánk három tanára, Gera Andrea, Soós István, Tóth Péter és hat tanulòja, Farkas Tifani 10/B, Virág Janka 12/A, Péter Vivien 12/A, Némedi Tünde 12/B, Stir Katalin 12/B
Együtt a Kárpát-medencei fiatalság!Együtt a Kárpát-medencei fiatalság!
Ezen a hétvégén Antal Réka 11/C és Lukoviczki Máté 10/A osztályos tanulókkal Budapestre látogattunk a Rákóczi Szövetség vezetői programjára. A diákok felejthetetlen élménnyel tértek haza: „Közel félezren gyűltünk össze február

