Az év pálinkás bonbonja 2025

Vandlik Dóra KSZ/12/3/E osztályos cukrász tanuló ötlete nyomán vettek részt oktatójával, Szamosi Márkkal a Gyulai Pálinkafesztiválon
„AZ ÉV PÁLINKÁS BONBONJA – 2025″ Pálinkával készült bonbonok és pálinkás édesipari termékek versenyén.
Csodás élménnyel, eredménnyel gazdagodtak, öregbítették iskolánk hírnevét, hiszen az Oktatási Intézmény Tanuló Által Készített Bonbon kategóriában arany, illetve bronz minősítést érdemeltek ki, valamint az egyik bonbonukat a kimagasló minőségéért különdíjban is részesítették!
Arany minősítés, Különdíj-Csabagyöngye Bonbon:
„A bonbon belső töltelékét tejcsokoládéból, fehércsokoládéból tejszínből, selyemfűmézből és Csabagyöngye pálinkából készült ganache alkotja, amelyet tonkababbal gazdagítottunk. Mellette egy selymes gorgonzola sajtból készül szerecsendióval fűszerezett krémel párosítottunk, valamint mentával frissítettük.”🏆🥇🍏
Bronz minősítés, Narancsos-mákvarázs Bonbon
” A bonbon belső töltelékét fehércsokoládéból, tejszínből, selyemfűmézből és Magna Opyyum máklikőrből készült ganache-t alkottunk meg, melybe házi készítésű narancs chutney réteg illeszkedik amelyet narancshéj, narancslé, barnacukor, fűszerek felhasználásával készítettünk el.” 🏆🥉🍊
Gratulálunk tanulónknak és oktatónknak a közös sikerhez!

Related Post

Pék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítésePék – cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Cukrászati termékek elkészítése

Március 11-e és 13-a között iskolánkban zajlik a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny. Az első napon, hétfőn, a megnyitó és sorszámhúzás után a kiválóságok iskolánk cukrász tanműhelyében szorgoskodtak. 11 órától