Szakma Kiváló Tanulója – Középdöntő

Március 2-án, vasárnap Jenei Jázmin 13/C osztályos cukrász szaktechnikus tanuló és felkészítője Grószné Hegedűs Ibolya cukrász szakoktató, részt vett a Szakma Kiváló Tanulója verseny középdöntőjén, Budapesten. 

A verseny első interaktív írásbeli fordulója még január elején került megszervezésre, melyen elért kiemelkedő eredményével Jázmin pontszáma alapján, amellett, hogy megszerezte az írásbeli vizsga alóli mentességet, országos első helyen jutott tovább a középdöntőbe. Azt követően, hogy értesültek a továbbjutás tényéről, szűk két hét ált rendelkezésre arra, hogy a terméksorokat oktatójával összeállítsák és legyakorolják, ami igen intenzív felkészülést, rengeteg munkát igényelt mindkettőjük részéről. Ezt a fordulót évek óta szokásos módon a budapesti Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában rendezték meg, ahol a tanulóknak már a gyakorlati rátermettségüket kellett bizonyítaniuk. A verseny során a technikusi vizsga követelményei szerinti terméksorokat kellett elkészíteniük. Azt, hogy a lehetséges feladatok közül melyikre esik a szervezők választása, csak a verseny kezdetén tudták meg a diákok. A feladat szerint sós teasüteményt, hagyományos tortát, mártott bonbont és dísztortát készítettek. 

Jázmin a gyakorlati fordulón is ragyogóan szerepelt, ami tekintve, hogy idegen környezetben kellett helytállnia nem kis szó. A zsűri elismeréssel beszélt a munkájáról és a készített termékeiről, nem találtak benne hibát. A középdöntőn nyújtott teljesítményével az írásbeli mellett a gyakorlati vizsga alóli mentességet is megszerezte, így már zsebében érezheti a bizonyítványát.

  Már csak az a kérdés, hogy részt vehet-e a Szakma Sztár Fesztiválon megszervezett döntőn, ahová a népes számú országos induló közül a legjobb négy versenyző kerül csak be. Mivel a továbbjutásról később e-mailben értesítik a versenyzőket, most izgatottan várjuk a levelet! Ha reményünk beigazolódik, újabb, talán még az eddigieknél is intenzívebb felkészülés veszi kezdetét. 

Gratulálunk az eddig elért eredményekhez is! 

Related Post

OSZTV 1. helyezésOSZTV 1. helyezés

Három hónap folyamatos felkészülés, gyakorlás. Szinte már beköltöztünk az iskola cukrászműhelyébe. Volt néhány kudarc és újratervezés is, de végül kialakultak a termékek melyekkel már elégedettek voltunk.  És úgy tűnik megérte