Szakmai versenyek Tarolt a Zwack az Illéssy Gasztro Kupán

Tarolt a Zwack az Illéssy Gasztro Kupán

Az idei évben már 12. alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson az Illéssy Sándor Baptista Technikum és Szakkepző Iskola által szervezett Illéssy Gasztro Kupa. A versenyen iskolánk oktatói és tanulói igen szép számmal, 4 szakmát is képviselve vettek részt, mely során a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola érte el a legjobb eredményt! Ennek jutalma az Illéssy Gasztro Kupa Horváth Ferenc Vándorserleg és Vándorkupa. 

A turizmus-vendéglátás ágazatban a szakács tanulók élő munkás melegkonyhai főzőversenyén 78 diák mérette  meg magát. A főzés 2 napon keresztül folyamatosan zajlott az iskola tankonyháján. Az iskolánkból Balog Katalin 2 szakács szaktechnikus tanulót készített fel, Faragó Beatrix Rozália (12/B), és Győri Attila (12/B), akik mindketten ezüstminősítést érdemeltek ki a szakmai zsűritől. 

Moka Ildikó 1 szakácstanulót nevezett a versenyre Jónás Éva (3/11/3) személyében, aki szintén ezüstéremmel  büszkélkedhet.

Grószné Hegedűs Ibolya cukrász szaktechnikus tanítványai is mindannyian szép eredménnyel zárták a megmérettetést. 

Sárközi Eliza (13/C) artisztika kategóriában indult és meseszép, a parlamentet ábrázoló kakaófestményével aranyérmet szerzett.

Dózsa Barbara (13C) szintén artisztika kategóriában, karamell díszmunkájával szintén aranyérmet mondhat magáénak.

Varga Ramóna Jázmin (13/C) pedig élőmunkás kakaófestésben jeleskedett, és ezüstérme mellé különdíjat is kapott. 

A versenyen Jenei Jázmin (13/C) is részt vett, aki önálló felkészülést követően ezüstérmet érdemelt ki. 

Szabóné Veres Ilona felkészítésében 2 pincér tanuló, Szejke Barbara (13/B) és Szelezsán Alexa (13/B) csapatmunkában megterített díszasztalát a szakmai  zsűri ezüstéremmel ismerte el.

Rau Tamás felkészítésében szintén két tanuló, Stir Katalin (13/B) és Budai Dominik (13B) dolgozott együtt a helyszínen, akik munkájukért bronzérmet érdemeltek ki.

A vándorkupa kötelez! Köszönjük a szervezőknek, jövőre találkozunk!

« A 2 »

Related Post