Erasmus+ Európa körül a Kerivel – Ciprus

Európa körül a Kerivel – Ciprus

 

A 2023-1-HU01-KA121-VET-0000146600 számú „Európa körül a Kerivel” pályázat keretén belül 5 turizmus-vendéglátás ágazatban tanuló diák vesz részt 2024. november 05. és 2024. december 03. között Cipruson, Limassol városában egy hónapos szakmai gyakorlat keretei között.

A résztvevők:

 

Bottás Dominika (13/C) – turisztikai technikus

Farkas Ramóna (13/C) – turisztikai technikus

Nagy Patrik Gábor (13/B) – vendégtéri szaktechnikus

Szerencsi Norbert (13/B) – szakács szaktechnikus

Szűcs Ákos (13/B) – szakács szaktechnikus

 

A program célkitűzése alapján tanulóink egy hónapot töltenek Ciprus szigetén szakmai gyakorlaton, fejlesztik az angol nyelvtudásukat és megismerkednek a ciprusi kultúrával, gasztronómiával és a helybeliek rendkívüli vendégszeretetével.

Szállásukon több nemzet diákjaival együtt tölthetik mindennapjaikat, megtapasztalják a multikulturális környezet hatásait, Ciprus kultúráját és vendégszeretetét ezzel is erősítve az ERASMUS+ célkitűzéseit. A apartmanháztól néhány perc kényelmes sétával megközelíthető a mediterrán tengerpart szabadstrandja, ami 8-10 km szélesen elhúzódik és a novemberi időjárásban még fürdőzésre is van lehetőség.

Tanulóink gyakorlati helyei – szakmájuknak megfelelően – hotelben, illetve éttermek vendégtere, konyhái. A Crowne Plaza Hotelben Bottás Domnika és Farkas Ramóna, mint recepciós, valamint Nagy Patrik Gábor, mint felszolgáló tanuló, az Uptown square étteremben pedig Szerencsi Norbert és Szűcs Ákos szakács tanulók szereznek szakmai gyakorlatot.

 

Tanulóink szabadidejükben kirándulhatnak, felfedezhetik a környéket, vásárlási és étkezési lehetőségek biztosítottak. Mindezek ellenére a szállásukon adott a lehetőség arra is, hogy önellátó módon maguknak főzzenek, ha hazai ételekre vágynak.

Határozottan elmondható több irányú tapasztalattal fognak hazatérni és életre szóló emlékeik lesznek.

Köszönjük szépen az ERASMUS+ támogatását!

 

Békési Zoltán

 

kísérő tanár

Related Post