Erasmus+ Szakmai gyakorlat Cipruson

Szakmai gyakorlat Cipruson

A 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 számú „Európai kalandok a Kerivel” ERASMUS+ pályázat keretén belül a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola 6 tanulója 2023.11.20. – 2023.12.18. között 1 hónapos cukrász, szakács, élelmiszertechnikus és turisztikai technikus szakmai gyakorlaton vesz részt Cipruson, Limassol városában.

A résztvevők:

·         Deák Vivien Éva (10/D) – cukrász szaktechnikus

·         Hunya Balázs (10/D) – cukrász szaktechnikus

·         Kopasz Emilián György (11/C) – turisztikai technikus

·         Krizsán Ákos (11/C) – turisztikai technikus

·         Péntek Adrienn (3/11/4) – szakács

·         Tóth Anna (10/D) – cukrász szaktechnikus 

tanulók.

A diákokkal a megérkezésünket követő napon elmentünk a leendő munkahelyükre. A tanulók az egységek üzletvezetőinek bemutatkoztak és egyeztették a következő napok időbeosztását. A szakmai gyakorlatukat a következő napon meg is kezdték. A cukrászok az Alice Café nevű cukrászdában, a szakács és turisztika szakmát tanuló diákjaink a belvárosban található patinás Sir Paul hotelben, és a Tasiana nevű apartmanház recepcióján töltik el a rendelkezésre álló egy hónapot. A gyakorlati helyeken nagy szeretettel, türelemmel és szakértelemmel vonták be őket a napi feladatokba. A fiatalok az első napokban minden délután lelkesen mesélték el új tapasztalataikat, élményeiket. Szabadidejükben bátran fedezték fel a környéket, kóstolták meg a helyi ízeket. A közvetítő cég egy kirándulást szervezett a társaságnak, melynek során ellátogattunk Paphos kikötőjébe, Afrodité sziklájához és Kourion nevű történelmi emlékhelyre.

Elutazásom előtt közösen készítettünk vacsorát és beszéltük át a hét eseményeit.

 

Kísérő: Laczkó Klára 

Related Post