Erasmus+ ERASMUS+ – szakértői mobilitás Spanyolországban

ERASMUS+ – szakértői mobilitás Spanyolországban

Egy felejthetetlen hét a pálmafák és narancsfák városában, Valenciában a 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 számú „Európai kalandok a Kerivel” című projekt keretében. A résztvevők: Eke Ibolya Mária, Vassné Dobra Julianna, Urbánné Kovács Éva, Tóth-Bosits Andrea.

A job rotation keretén belül változatos szakmai és kulturális programokon vettünk részt Spanyolországban, Valenciában. Pénteken, amikor elindultunk otthonról borús, hűvös esős idő volt, azonban napos jó időre érkeztünk a spanyol nagyvárosba. A szakmai programunk sűrű volt, minden nap sokat mentünk, akár 20 000 lépésszámot is teljesítettünk. Megérte, mert élményekkel teli tudásbővítésen vettünk részt.

 

Szakmai programok:

Az ESMOVIA – Training and Mobility partner irodánál több alkalommal is meetingeken, szakmai beszélgetéseken vettünk részt. Az első napon megismertük a spanyolországi Hotel&Catering szálloda szolgáltatásait, a kapcsolódó duális képzésekkel és az munkaerőpiaci lehetőségekkel. A következő napon az egy hónapos mobilitásban résztvevő tanulóinkat látogattuk meg gyakorlati helyükön. Olyan neves munkahelyeket néztünk meg, mint például a Lambert Pasteleri Francesa vagy az Uni. Harmadik napon meglátogattunk egy kiszállítással foglalkozó helyi cukrászüzemet, a Tortas a la carta-t, ahol szintén egy tanulónk teljesítette a szakmai gyakorlatát. A helyi középiskolában, az Altaviana-Vocational and Tourism School-ban, a spanyol szakképzés rendszerét, a jó gyakorlatokat ismerhettük meg. Közben elfogyaszthattunk a diákok által elkészített, majd felszolgált 5 fogásból álló ebédet. Negyedik napon egy szállodát, a Hotel Hospes Palau de La Mar-t látogattuk meg, ahol megismerkedtünk a helyi jellegzetességekkel, gyakorlati képzésekkel és karrierlehetőségekkel. A mobilitás utolsó napján egy zárómeetingen vettünk részt az ESMOVIA-ban.

 

Kulturális látogatásaink:

Valencia belvárosának megismeréséhez a helyi partner idegenvezetőt biztosított. Megtekintettük a belváros templomait és múzeumait. Meglátogattuk a Művészetek és Tudományok városrészt, az Oceanográficot, a Bioparcot, a Jardín del Túria parkot, a Jardín Botánico de la Universidad de Valenciát és nem utolsó sorban a hihetetlen nagy kínálatú belvárosi piacon is jártunk. Hatalmas választék volt a helyben elkészített sonkából, sajtból és termesztett, gyümölcsből, zöldségből, láthattunk tenger gyümölcseit, különféle teákat, kávékülönlegességeket, fűszereket.

Szállásunk a gyönyörű tengerparton volt és minden reggel gyönyörködhetünk a napkeltébe.

Related Post