Szakmai gyakorlat Cipruson

Az Erasmus+mobilitási program – 2020-1-HU01-KA116-078135 – „A Keri felfedezi Európát” projekt keretein belül iskolánk 4 vendéglátó szakmacsoportos tanulója: Rácz Kristóf (10/B) vendégtéri szaktechnikus, Susán Roland Zsolt, Váradi Áron (10/B) szakács szaktechnikus és Stefanik Ákos Péter (1/9/3) szakács 1 hónapos szakmai gyakorlatát tölti 2023.02.26-03.26. között a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetén Cipruson a ShipCon Limassol Ltd fogadó intézmény közreműködésével.

A szakmai gyakorlati munkahelyek Limassol város közelében található, több mint 7 km hosszan elterülő, homokos tengerparton a Lady’s Mile Beach-en az Aplostra Beach Bar és a szomszédos Captain’s Cabin vendéglátóhelyeken valósnak meg.

A diákok szakács, illetve felszolgáló munkakörben szereznek külföldi szakmai tapasztalatot, az eddig megszerzett elméleti tapasztalataikat kamatoztatni tudják a gyakorlatban, a program végére különféle mediterrán ételek elkészítési módját fogják megismerni, illetve külföldi vendégkör megismerésére is szert tesznek.

A mobilitási program végén a szakmai területükről új ismeretekkel gazdagodnak, megismerik egy másik ország kultúráját, gasztronómiáját, életvitelét, továbbá Europass Mobilitási Igazolvány birtokosaiként térhetnek vissza a Keribe.

A fogadóintézmény által szervezett kiránduláson megcsodálhattuk a Millomeris vízesést és meglátogattuk a Tróodosz-hegységben található Omodos borászfalut, illetve a közelben található Linos Borászatot, ahol szakmai ismeretekkel gazdagodtunk.

Related Post

Szakmai gyakorlat MáltánSzakmai gyakorlat Máltán

Az Erasmus+ mobilitási program (2020-1-HU01-KA116-078135 – „A Keri feltérképezi Európát) keretében 6 turizmus-vendéglátás szakmacsoportos, 1/13/B osztályos tanuló: Pardi Viktória, Petró Bence, Rappai Réka, Tóth Ádám (vendégtéri szaktechnikus), Ruck Zalán György