Tanulmányi versenyek Arany János Balladamondó Verseny

Arany János Balladamondó Verseny

Hétvégén rangos megmérettetésen vett részt iskolánk 9/C osztályos tanulója, Gazsó Bálint. A XV. Kárpát–medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen járt Nagykőrösön. 265 tanuló vett részt határon innenről és túlról, akik 9 helyszínen mérették meg magukat az elődöntőn. 

Jeles zsűritagok foglaltak helyet a 27 tagú zsűriben, többek között: Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész, Csuja Imre és Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színészek, Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes. Bálint A hamis tanú című balladával indult a versenyen, ahol sikeres részvételéért oklevélben részesült. 

A megmérettetés izgalmai mellett színes programokon is részt vehettek felkészítő tanárával, Pcsolinszky Júliával együtt: városnéző séta, múzeumlátogatások és színvonalas nyitó gálaest volt még a résztvevők jutalma. 

Gratulálunk, és egyben köszönjük, hogy iskolánk hírnevét is öregbítették a versenyen való részvételükkel!

Related Post

Digitális Témahét 2023Digitális Témahét 2023

Iskolánk minden tanévben csatlakozik az országosan megrendezésre kerülő Digitális Témahét nevű pályázathoz, amely idén sem maradt el. Célja, hogy a pályázathoz csatlakozó tanárok a digitális világhoz kapcsolódóan megadott témakörökből naprakész