Ágazati alapvizsga – 1.9.2, 1.9.3 – turizmus, vendéglátás
Categories:
Ma a turizmus – vendéglátás ágazati alapvizsgák kezdődtek meg az 1/9/2 és 1/9/3 pincér-vendégtéri szakember, szakács, cukrász és panziós-fogadós osztályokban. Az első napot portfóliójuk bemutatásával kezdték, majd a cukrászüzemben piskótatekercs, néró teasütemény, linzerkarika vagy tejszínes fánk valamelyikét készítették el és mutatták be a bizottságnak. Holnap még a főzés és a tálalás, terítés, felszolgálás tudásukból adnak számot.
Szerdán és csütörtökön a 12.B osztály zárja a szóbeli érettségik időszakát. Az általános tantárgyak mellett turisztikai ismeretekből adnak számot tudásukból.
Kedden az idei utolsó csapat is megkezdte ágazati vizsgáját. A 10 C osztály cukrász és turisztikai szaktechnikusai a turizmus-vendéglátás ágazati vizsgájuk első napján a cukrász műhelyben remekeltek és portfóliójukat mutatták
Pénteken a 2/14/A osztály dekoratőr csapata portfólióinak bemutatásával és az általuk megálmodott, kivitelezett, berendezett kirakatok értékelésével zárult a vizsga. Az igényes, látványos bemutatókból kiderült, mi mindent is tanultak nálunk a