A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 2022. április 9-én 15. alkalommal rendezte meg Szolnokon, az ABA–NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban a Pelikán Kupát.
Az országosan meghirdetett versenyre cukrász, szakács, pincér szakmákban várták a felnőtt és tanuló versenyzőket, illetve csapatokat.
Iskolánkból Horvát Ferenc 1 tanulója, Vass Károly ezüst minősítést szerzett 4 különböző fingerfood (vendégváró falatkák) és 4 fogásos napi menüjével.
Fazekas Erika 4 csapattal, 8 tanulóval nevezett, ahol mind a négy csapat bronz minősítést szerzett.
Feladatuk volt egy 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában, és az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán. Ráadásul még a vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, kevertitalok készítése is része volt a megmérettetésnek.
„Négy évszak, négy mennyegző” Esküvői díszvacsora volt az ötlet, melyet a következő tanulók valósítottak meg:
Tavasz – Csaplár Dominika, Harascsák Barbara
Nyár – Leszkó Olga, Kukucska Angelika
Ősz – Őri Ágnes Dzsenifer, Ásós Tamás
Tél – Székács Gabrielle, Nagykárpás Melinda
Rau Tamás csapata egy díszvacsorát álmodott meg és valósított meg John Lennon emlékére. Unyatinszki Nelly és Botás Bianka munkááját ezüst minősítéssel díjazta a zsűri.
Büszkén gratulálunk nekik, köszönjük, mind oktatóinknak, mind tanulóinknak, hogy öregbítették iskolánk hírnevét!
Zwack így tovább!