Tótkomlósi óvodások látogatása a pék tanműhelyünkbe

Categories:
Mint az igazi pékek, a tótkomlósi ovisok is ugyan olyan korán keltek ma, hogy beérjenek iskolánk péktanoncainak gyakorlati órájára.
Mire megérkeztek, a 2/10/2 osztály már be is fűtötte a vadonat új kemencét, kezdődhetett az ismerkedés.
Miből lesz a kenyér? Hogyan kerül a húsvéti kalács az asztalra? Mindezekre Kovács Sándor szakoktatónkkal együtt találták meg a választ. A szorgos kis kezek sodorták, tekerték a csigákat, még a kemencébe vetést is kipróbálhatták, majd következett az érzékszervi próba: a saját készítésű kalácsnál nincs finomabb!
Talán csak a cukrásztanulók tortája és a finom meleg kakaó vehette fel vele a versenyt!
Szerdán a kereskedelmi, vendéglátóipari és turisztikai ismeretek tantárgyakból adtak számot írásban iskolánk 12A és 12B osztályának tanulói a középfokú megmérettetésen. A számukra második hete zajló érettségi írásbelik után most jó
Május 2-án a kora esti órákban repülőgépre szállt 8 vállalkozó kedvű fiatal. Nagy Brigitta, Gecsei Kitti, Balogh László, Ivanics Tamás, Simon Szabolcs, Bagyinka Adrienn, Karasz Zóra és Gradinariu Cotizo Máltára
Kedden végzős pék-cukrászaink a cukrászműhelyet vették birtokba. Gyakorlati vizsgájukon egy torta és egy napi termék-uzsonna sütemény elkészítése volt a feladatuk. Ma is ínycsiklandó nyalánkságok készültek: karlsbadi túrós, sült gyümölcstorta, gyümölcsös