Egyéb kategória A Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása

A Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása

„Süssünk, süssünk valamit…” Akár énekelve is érkezhettek volna hozzánk a szlovák ovisok, de inkább hangos „Dobry den!” köszöntéssel léptek be hozzánk. Tanulóink között akadt olyan, aki nem lepődött meg, talpraesetten visszaköszönt szlovákul!

A Katica és a Méhecske csoport érdeklődő kis ovisai az óvodapedagógusokkal együtt a BSZC központi épületében található tanműhelyeinkbe kaphattak ma betekintést.

Először a Cukrászműhelyben csodálkozhattak rá Dobra Nikolett szakoktatónk vezetésével arra, mi minden csodadolgok történnek mifelénk egy-egy órán.

Ezután a Tanboltban a díszcsomagolást gyakorló kereskedő tanulók munkáját nézhették meg, majd a gazdagon felszerelt, izgalmas boltot járhatták körbe Kispál Péter szakoktatónk vezetésével.

Innen pedig már a finom illatok vezették át a kis csapatot a vadonatúj Pékműhelyünkbe! Itt a briós készítés rejtelmeibe vezette be őket Kovács Sándor szakoktatónk a 2/10/2 osztály hathatós segítségével. A fürge kis kezek pillanatok alatt sodorva, tekerve kígyókat, csigákat varázsoltak a kelt tésztából. Míg kisültek a remekek a vadonatúj gőzkemencében, addig a kakaózás és a tortázás sem maradt el!

A békéscsabai szlovák ovisokat tiszteletbeli kis péktanoncokká fogadtuk, várjuk vissza őket szeretettel!

Related Post

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály