Cukrász gyakorlati vizsga – 1.13.G.E

Tegnap és ma vizsgáztak gyakorlati tevékenységből az 1/13GE esti tagozatos cukrászszaktechnikusai az új vizsgarend szerint, mely a következő volt:
a vizsgaszervező által meghatározott nyersanyag kosárból (meghatározott mennyiségben és témakörből), a vizsgázó a saját receptjei és technológiai leírásai alapján, 4 féle terméket tartalmazó terméksort készít, úgy, hogy azok négy különböző termékcsoportból kerülnek összeállításra. A vizsgaszervező összeállít négy db nyersanyagkosarat (1.; 2.; 3.; 4. számú), amelyek tartalmazzák a vizsgatermék elkészítéséhez szükséges alapanyagokat.
Ezen felül a vizsgaszervező meghatároz nyersanyagkosaranként 4 különböző termékcsoportot (A;B;C;D), az alábbiak szerint:
A.) Uzsonnasütemény, vagy sós teasütemény vagy édes teasütemény, vagy krémes termékek
B.) Hagyományos készítésű torták, vagy nemzetközi cukrászat, különböző állagú rétegekből álló torták, vagy monodesszert, vagy különleges táplálkozási igény szerint (diétás) készülő torták.
C.) Bonbonok, vagy hideg cukrászati termékek.
D.) Kézzel formázott figurák, vagy virágok
A vizsgán sok ismerős arccal találkozhattunk most is, akik kiválóan vizsgáztak.

További sok örömet, sikert kívánunk választott illetve új szakmájukban is! Gratulálunk nekik!

Related Post

Kirándulás EgerbeKirándulás Egerbe

A 10/C osztály 2022. március 17-én korán reggel útnak indult Eger felé! A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja által támogatott kirándulás 11 órakor vette valóban kezdetét az egri Hatvanas

Gasztronómia VersenyGasztronómia Verseny

„Tartsuk tiszteletben a múltat, de tekintsünk a jövő felé!” címmel elmúlt hétvégén rendezte meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképzőiskola már 9. alkalommal Gasztronómia Versenyét, ahol iskolánkat 6