Szakács és pincér gyakorlati vizsga – 3.11.5, 3.11.6
Categories:
A csütörtöki nap is hosszú vizsganap volt a 2. emeleten. A 3/11/6 szakácsai és a 3/11/5 pincérei mutatták be tudományukat a vizsgabizottságnak. Két csoportra osztva dolgoztak egymás keze alá – csak úgy, mint a nagyok. A vendég rendelt (tételhúzás), a szakácsok osztottak, szoroztak, majd főztek, tálaltak. A pincérek terítettek ünnepi alkalomra, majd a vendégek kedvében járva szakszerűen szervírozták a szakácsok által főzött finomságokat, vettek fel italrendelést, és elkészítették a virtuális számlát is, melyet a vizsgabizottságnak nyújtottak be. 🙂
Köszönjük a vendéglátást! Gratulálunk!
1. Frankfurti leves, marosszéki sertésborda snidlinges burgonyával, csalamádé, rizsfelfújt málnatükrön. 2. Karalábéleves aprógaluskával, roséra sült kacsamell édesburgonya-pürével, zöldalmás mangó salsával körítve, majonézes kukoricasaláta, túrós palacsinta. 3. Málnakrémleves vaníliafagylalttal, csirkemellfilé paprikás
Pénteken igazi vizsgadömping volt iskolánkban. A járványügyi helyzetnek megfelelően, a megszokottnál több teremben zajlottak a cukrász, kereskedő, fogadós, vendéglátásszervező, eladó -kereskedelmi értékesítő, pincér, szakács, turisztikai szervező, értékesítő szakmák írásbeli vizsgái.
Az Erasmus+ mobilitási program – 2019-1-HU01-KA116-060538 – „A Keri felfedezi Európát” projekt keretein belül iskolánk 5 vendéglátó szakmacsoportos tanulója: Dávid József (11/A), Jenei Márk (KK12/D), Mihut Kimberly (10/B), Pap Márkó