Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Related Post

Bizonyítványosztás – KSZ.12.10.E, 2.14.ABizonyítványosztás – KSZ.12.10.E, 2.14.A
A KSZ12/10E pék-cukrász felnőtt csapatunk és a nappali tagozaton érettségi után a vendéglátásszervező-vendéglős 2/14A osztályunk ma vehette át bizonyítványát. Mindkét csapat kitett magáért, monstre vizsganapokon, remek munkákkal bizonyították rátermettségüket. Gratulálunk

Kommunizmus Áldozatainak EmléknapjaKommunizmus Áldozatainak Emléknapja
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából idén az Idegennyelvi munkaközösség szervezett megemlékezést iskolánkban. A szomszédságunkban zajló háború árnyékában aktuálisabb volt ma ez az emléknap, mint valaha. A megszokottól eltérő módon ismerkedhettek

„You be healthy” – Erasmus+ KA105 – Törökország„You be healthy” – Erasmus+ KA105 – Törökország
A 2019-3-TR01-KA105-079487 – „ You be healthy” című mobilitási program keretében, 2021.december 11-től december 21-ig, iskolánk nyolc sportot szerető tanulója –Kovács Fanni, Lakatos Krisztofer (3/11/4), Herendi Krisztián Sándor, Bittó Bercel,