Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

Akikre büszkék vagyunk! – Marton DánielAkikre büszkék vagyunk! – Marton Dániel
Az iskolánkban végzett diákok példamutatóan megállják a helyüket a munka világában is. Erre a legjobb tanúbizonyság, amikor a világ legnépszerűbb közösségi oldalán, a Facebookon jelenik meg egy rövid jellemzés volt

Pincér gyakorlati vizsga – 5.13.CPincér gyakorlati vizsga – 5.13.C
Hosszú, kemény napon van túl az 5/13/C vendéglátásszervező osztály csapata. Reggel 7 órától voltak talpon és egy reggeli, egy háromfogásos ebéd elkészítését, tálalását, szakszerű felszolgálását mutatták be a vizsgabizottságnak –

Akikre büszkék vagyunk!Akikre büszkék vagyunk!
Javában zajlik még a 29. Csabai Garabonciás Napok zárórendezvénye, azonban a mi iskolánk már biztos nyertes! Igen, ugyanis az eredményhirdetés, a diákpolgármesteri cím kihirdetése előtt adták át az iskolánkban tanító