Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Vigyázz, kész, pénz – eredményekVigyázz, kész, pénz – eredmények
„Felnőttként szeretnél majd Te is okos pénzügyi döntéseket hozni?” Az egyik legnagyobb hazai bank társadalmi felelősségvállalásának részeként még 2010-ben indította el a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjét. Az idei versenyben
MLSZ Fair Play Kupa országos döntőMLSZ Fair Play Kupa országos döntő
Telkin rendeztèk meg az MLSZ Fair Play Kupa országos döntőjét, ahol az ország legjobb amatőr középiskolás focistái mérték össze tudásukat. Iskolánk csapata a torna végén az előkelő 7.helyen végzett 244
Újabb ágazati vizsgaÚjabb ágazati vizsga
2021.01.21-én csütörtökön az Élelmiszer-ellenőrzési technikusok 60 perces központi interaktív írásbeli vizsgát tettek egyik számítástechnikai tantermünkben, majd egy kis levegőváltozás után megérkeztek a másik épületben lévő laborba, ahol a 180 perces








