Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Pék-cukrász gyakorlati vizsga – KSZ.12.10.EPék-cukrász gyakorlati vizsga – KSZ.12.10.E
A szerdai napon is több gyakorlati vizsga zajlott párhuzamosan. Reggel 7-kor a KSZ12/10E pék-cukrász tanulói a tegnapi sütőipari termékkészítés után ma a cukrásztanműhelyben folytatták a vizsgát. Ma is csodaszép remekek
Gyakorlati vizsga – 2.11.2. – Pék-cukrászGyakorlati vizsga – 2.11.2. – Pék-cukrász
Ma az első pék-cukrász képzésünk, a 3/11/2 osztály tanulói vizsgáztak a mini, de annál jobban felszerelt péktanműhelyünkben. 3 féle sütőipari terméket kellett a vizsgabizottságnak bemutatniuk. Holnap a cukrásztanműhelyben folytatódik a
Bizonyítványosztás – 3.11.4Bizonyítványosztás – 3.11.4
Ma délelőtt ballagott el – sajnos még a járványügyi szabályoknak megfelelően – szűk körben a 3/11/4 pincér osztály csapata. A szalagavatót náluk is korábban pótolva, most pedig ballagva, bizonyítványt is







