Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

SIRHA kiállításon jártunkSIRHA kiállításon jártunk
Az 5/13B vendéglátásszervező és a 14 A osztály vendégtéri technikus tanulói Szabó Dezső tanár úrral a SIRHA Nemzetközi Vendéglátó kiállítást látogattuk meg. Nap első részében a középiskolás évekből elmaradt látogatás

Tanulóink turistáskodása városunkbanTanulóink turistáskodása városunkban
Szeptember 11-én iskolánk 9/C valamint KSZ11/7 osztályának turisztikai technikus, szakács, pincér-vendégtéri szakember és cukrász tanulói oktatóik – Hugyeczné Fábián Márta, Harsányi Márton, Kern Szilárd – kíséretében körbejárták Békéscsaba belvárosát. Turista

Üzemlátogatás a Mókus CsárdábanÜzemlátogatás a Mókus Csárdában
A 13/A 2. csoportjával üzemlátogatáson voltunk kint Pósteleken! Vozár Márton, Marci bácsi a Mókus Csárda vezetője körbe vezetet minket és egy mindenre kiterjedő „tárlatvezetést” kaptunk. Beszélt nekünk a Csárda, a