Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Kommunizmus Áldozatainak EmléknapjaKommunizmus Áldozatainak Emléknapja
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából idén az Idegennyelvi munkaközösség szervezett megemlékezést iskolánkban. A szomszédságunkban zajló háború árnyékában aktuálisabb volt ma ez az emléknap, mint valaha. A megszokottól eltérő módon ismerkedhettek
„You be healthy” – Erasmus+ KA105 – Törökország„You be healthy” – Erasmus+ KA105 – Törökország
A 2019-3-TR01-KA105-079487 – „ You be healthy” című mobilitási program keretében, 2021.december 11-től december 21-ig, iskolánk nyolc sportot szerető tanulója –Kovács Fanni, Lakatos Krisztofer (3/11/4), Herendi Krisztián Sándor, Bittó Bercel,
Erasmus+ KA1 – MáltaErasmus+ KA1 – Málta
Május 2-án a kora esti órákban repülőgépre szállt 8 vállalkozó kedvű fiatal. Nagy Brigitta, Gecsei Kitti, Balogh László, Ivanics Tamás, Simon Szabolcs, Bagyinka Adrienn, Karasz Zóra és Gradinariu Cotizo Máltára








