Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Ágazati alapvizsga – 1.13.AÁgazati alapvizsga – 1.13.A
Ma is ágazati vizsgának adott helyet a Cukrászműhely, a Tankonyha és a Tanétterem. Az 1/13/A osztály 15 vendégtéri szaktechnikusa tett turizmus-vendéglátás ágazati vizsgát. Reggel 7-től megközelítőleg este 5-ig gyűrték a
Pályaválasztási Börze Gyulán – 2021Pályaválasztási Börze Gyulán – 2021
Iskolánk tanulói és oktatói fogadták az érdeklődőket és részletes tájékoztatást adtak a 2022/23-as tanév beiskolázási tervéről. A következő tanévben technikusi képzési kínálatunk: Cukrász szaktechnikus Dekoratőr Élelmiszer-ellenőrzési technikus Kereskedő és webáruházi
HorgászversenyHorgászverseny
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Csapat horgászversenyén kiváló eredménnyel szerepelt iskolánk csapata! A május 19-én, az Árpád sori szoborsétányon zajló versenyen Kovács István 2/10/5, Valyuch Alexander 2/10/4 és Ragály Richárd 1/9/4