Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

Akinek mindene a súlyemelésAkinek mindene a súlyemelés
A képen szereplő fiatal hölgy Gurszki Fruzsina, iskolánk 10/A osztályos tanulója. Aki nem ismeri, nem is gondolja, hogy egy ilyen törékeny lánynak a súlyemelés a hobbija. Sőt, ahogy elmondta, neki

Vietnámi vendégeink kóstolójaVietnámi vendégeink kóstolója
Ma vietnami vendégeink egy igazi tradicionális szendviccsel, a Banh mí elkészítésével ismertették meg oktatóinkat, tanulóinkat. A kóstolóra sokan bekukkantottak tanéttermünkbe, ahol megtudtuk, hogy ezt a szendvicset még a francia gyarmatbirodalom

Felnőttképzés szakmai írásbeli vizsgákFelnőttképzés szakmai írásbeli vizsgák
Pénteken 10 órától a felnőttképzésben cukrász, cukrász szaktechnikus, szakács, szakács szaktechnikus és kereskedelmi értékesítő szakmákat tanulók írásbeli vizsgájára került sor iskolánkban. Jó felkészülést kívánunk a gyakorlati vizsgákhoz!