Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

MLSZ Fair Play Kupa országos döntőMLSZ Fair Play Kupa országos döntő
Telkin rendeztèk meg az MLSZ Fair Play Kupa országos döntőjét, ahol az ország legjobb amatőr középiskolás focistái mérték össze tudásukat. Iskolánk csapata a torna végén az előkelő 7.helyen végzett 244

Gyakorlati vizsga – 2.11.2 – Pék-cukrászGyakorlati vizsga – 2.11.2 – Pék-cukrász
Kedden végzős pék-cukrászaink a cukrászműhelyet vették birtokba. Gyakorlati vizsgájukon egy torta és egy napi termék-uzsonna sütemény elkészítése volt a feladatuk. Ma is ínycsiklandó nyalánkságok készültek: karlsbadi túrós, sült gyümölcstorta, gyümölcsös

Cukrász gyakorlati vizsga – 3.11.3, KSZ.12.9Cukrász gyakorlati vizsga – 3.11.3, KSZ.12.9
Kedden reggel 7 órától 14 óráig dolgozhatott a csodaszép, gusztusos finomságokon a 3/11/3 cukrász osztály 1. csoportja és a KSZ12/9 osztály azon 4 tanulója, akik érettségi után adták fejüket a