Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Gólyák vetélkedéseGólyák vetélkedése
A Gólyanap mint hagyomány, már elég régóta jelen van az iskola történetében. Ilyenkor a kilencedikeseknek különböző feladatokat kell megoldaniuk, hogy „hivatalosan is az iskola tagjai” lehessenek. Idén sem volt ez
Írásbeli vizsga – 14,A, 5.13.BÍrásbeli vizsga – 14,A, 5.13.B
Ma délelőtt szaktechnikusaink írásbeli vizsgáira került sor. Vannak közülük, akik már a gyakorlati vizsgákon is túl vannnak, így ők már ma meg is kapták bizonyítványaikat – hála a szélsebesen javító
Bizonyítványosztás – 3.11.2Bizonyítványosztás – 3.11.2
Vizsga után édes a pihenés – a 3/11/2 osztály pék-fogadós csapata ballagott ma el és kapta meg bizonyítványát az ismert járványügyi intézkedéseknek megfelelően – szűk körben. A szalagavatót is bepótoltuk.








