Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Ballagótarisznyás bizonyítvány osztásBallagótarisznyás bizonyítvány osztás
A koronavírus hatására intézményünkben is elmaradt a hagyományos ballagás. Ennek ellenére az elmúlt héten diákjaink a bizonyítvány osztás alkalmából felvehették ünneplő ruhájukat, átvethették vállukon ballagási tarisznyájukat. A 3/11/1 (osztályfőnök: Jurkó Mária)
Ágazati alapvizsga – 1.9.4, 1.9.5Ágazati alapvizsga – 1.9.4, 1.9.5
Lucky Driver, Shirley Temple, Mojito, Pinja Colada Virgin módra, azaz alkoholmentesen – a többi között ezeknek a koktéloknak az elkészítése is volt a feladata az 1/9/4 pincér-vendégtéri szakember és az
Országos Szakképzési Tanévnyitó 2021-2022Országos Szakképzési Tanévnyitó 2021-2022
Csongrád adott otthont a 2021/2022-es szakképzési tanév országos megnyitójának, ahol több talpraesett diákunk Moka Ildikó, Horváth Ferenc, Rau Tamás és Laskai Attila oktatóink vezetésével vettek részt a rendezvény lebonyolításában. A