Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

Országos Szakképzési Tanévnyitó 2021-2022Országos Szakképzési Tanévnyitó 2021-2022
Csongrád adott otthont a 2021/2022-es szakképzési tanév országos megnyitójának, ahol több talpraesett diákunk Moka Ildikó, Horváth Ferenc, Rau Tamás és Laskai Attila oktatóink vezetésével vettek részt a rendezvény lebonyolításában. A

Tarolt a Békéscsabai Szakképzési CentrumTarolt a Békéscsabai Szakképzési Centrum
Az első öt helyezett között négy békéscsabai iskola szerepel az ún. Econventio teszten, a 10. alkalommal meghirdetett pénzügyi ismeretterjesztő vetélkedőn. Az első és második helyet is csabaiak szerezték meg. A

Bowlingozás a Fun CitybenBowlingozás a Fun Cityben
Az idei tanévünk Zwack József születésének 200. évfordulójára való megemlékezéssel és a tiszteletére tartott Zwack Emléknapok rendezvénysorozattal kezdődött, mely során osztályok is versenyeztek egymással. A zárónapon megtartott eredményhirdetésen a három