Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében

Categories:
Related Post

ÁSZÉV sikerekÁSZÉV sikerek
Ahogyan arról már hírt adtunk, versenyzést kedvelő tanulóink belevágtak az ÁSZÉV-be, (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) mely nem kis megterhelést jelentett számukra. Igen komoly kitartás, idő-és

Szakmai gyakorlati vizsga – turisztika szervező – értékesítőSzakmai gyakorlati vizsga – turisztika szervező – értékesítő
Ezt a hetet a turisztika szervező, értékesítő csoportok gyakorlati vizsgájával kezdtük meg. Az érettségire épülő képzésünk az írásbeli után ma a prezentációk bemutatásával folytatódott. A tanulók bizonyítványa középfokú nyelvvizsgával jogosít

Élelmiszer-ellenőrzési technikusi szakmai vizsga – 2.14.AÉlelmiszer-ellenőrzési technikusi szakmai vizsga – 2.14.A
A 2/14/A élelmiszer-ellenőrzési technikusaink, akik érettségi után választották ezt a viszonylag új képzésünket, sikeres vizsgát tettek ma! Már kezükben is van szép bizonyítványuk! Gratulálunk nekik, további szakmai sikereket kívánunk!