A turizmus-vendéglátás ágazat szakmái közül 3 év alatt sajátítható el a szakács szakma, illetve 5 év alatt szakács szaktechnikusi végzettség szerezhető, melyet azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a gasztronómia. Kitartóak, szeretnek alkotni, folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A szakács szakma kemény munkát igényel, de manapság a séfek már egyre többet mozognak a vendégtérben is, szóbeli ajánlással kínálják az egyes professzionálisan megjelenített fogásokat, melyre egyre nagyobb igény mutatkozik.
Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajttatja a meghatározott feladatokat;
- vezetőszakács pozícióban végrehajttatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
- megérti és felhasználja a technológiai műveletek leírásait idegen nyelven.
Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.