A vendéglátás már az ajtóban kezdődik – tudja is ezt a talpraesett pincér, aki szorosan együttműködik a szakáccsal. A szintén a turizmus-vendéglátás ágazatba sorolt vendégtéri szaktechnikusi képzésünkre azokat a fiatalokat várjuk, akik, jó kommunikációs és helyzetfelismerőkészséggel rendelkeznek. A kreatív terítések, rendelésfelvétel, kiszolgálás tudnivalói mellet elsajátíthatják még a barista, bartender és sommelier tevékenységek fortélyait is.
Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- áruk beszerzése és árképzés;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.