Szakmai versenyek XXI. Országos Tudományos Diákkonferencia

XXI. Országos Tudományos Diákkonferencia

Iskolánk 13. évfolyamos élelmiszer-ellenőrzési technikusai Csaplár Dominika és Leszkó Olga a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum által szervezett XXI. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb dolgozat kategóriában II. helyezést értek el.

A diákok a Rákóczi túrost alkották újra reform formában, utána jártak a cukor- és liszthelyettesítő alapanyagok (cukoralkoholok, gluténmentes lisztek) kémiai hátterének, gyártási technológiájának, táplálkozással összefüggő betegségeknek. Új diabetikus süteményeket kísérleteztek ki, majd érzékszervi bírálattal kiválasztották a legjobb minőségű és ízű terméket.

Felkészítő tanáruk Szaszákné Pallag Erzsébet volt, illetve Szlatki Dániel tanár úr segítségét élvezték az érzékszervi bírálatok elemzésénél.

Related Post

XVI. Pelikán KupaXVI. Pelikán Kupa

Szolnokon XVI. alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt, ahol a szakácsok, cukrászok és a pincérek mérték össze tudásukat. Iskolánkból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és