Iskolánk 13. évfolyamos élelmiszer-ellenőrzési technikusai Csaplár Dominika és Leszkó Olga a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum által szervezett XXI. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb dolgozat kategóriában II. helyezést értek el.
A diákok a Rákóczi túrost alkották újra reform formában, utána jártak a cukor- és liszthelyettesítő alapanyagok (cukoralkoholok, gluténmentes lisztek) kémiai hátterének, gyártási technológiájának, táplálkozással összefüggő betegségeknek. Új diabetikus süteményeket kísérleteztek ki, majd érzékszervi bírálattal kiválasztották a legjobb minőségű és ízű terméket.
Felkészítő tanáruk Szaszákné Pallag Erzsébet volt, illetve Szlatki Dániel tanár úr segítségét élvezték az érzékszervi bírálatok elemzésénél.