Erasmus+ Szakmai gyakorlat Cipruson

Szakmai gyakorlat Cipruson

A 2023-1-HU01-KA121-VET-0000146600 számú „Európa körül a Kerivel” ERASMUS+ pályázaton belül 5 turizmus- vendéglátás ágazatban tanuló diákunk vesz részt 2024. március 08. és 2024. április 07. között, Cipruson egy hónapos szakmai gyakorlaton:

Csányi Amarilla Klaudia ((KSZ/11/5) – vendégtéri szakember

Lovász Kitti Tímea (KSZ/11/5) – szakács

Mucsi Zsuzsanna Eszter (11/C) – turisztikai technikus

Nagy Liliána Enikő (11/C) – turisztikai technikus

Ungi Izabella (KSZ/11/5) – szakács

 

A program támogatásával tanulóink egy hónapot töltenek Limaszol városában szakmai gyakorlaton, ahol jártasságot szereznek az angol nyelven való kommunikációban, ismerkednek a ciprusi kultúrával, gasztronómiával és az ott élők szokásaival. 

A diákok megérkezésüket követő napon meglátogatták a helyi piacot, majd másnap megtekintették a limassoli gyerekkarnevált. Hétfőn a szervező cég képviselői által tartott tájékoztató után, tanulóink meglátogatták leendő munkahelyüket. Szakmai gyakorlatukat szerdán kezdték meg, mivel kedden egy teljes napos kiránduláson vettek részt. A  szakácsok egy étterem komplexumban, a vendégtéri szakember és a turisztikai technikus tanulóink egy helyi hotelben töltik el a rendelkezésre álló egy hónapos szakmai gyakorlatot. A munkahelyek nagy szeretettel, figyelemmel és türelemmel vezették be őket a szakma helyi sajátosságaiba. A fiatalok minden nap új kihívásokkal és lehetőségekkel szembesülnek.

 

Erdélyi Lajosné, kísérőtanár

Related Post

Szakmai gyakorlat MáltánSzakmai gyakorlat Máltán

Az Erasmus+ mobilitási program (2020-1-HU01-KA116-078135 – „A Keri feltérképezi Európát) keretében 6 turizmus-vendéglátás szakmacsoportos, 1/13/B osztályos tanuló: Pardi Viktória, Petró Bence, Rappai Réka, Tóth Ádám (vendégtéri szaktechnikus), Ruck Zalán György