Iskolai rendezvények Méhnyakrák Megelőzési Hét

Méhnyakrák Megelőzési Hét

Minden évben január 3. hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Ebből az apropóból tartott figyelemfelhívó akciót iskolánk védőnője és  szociális segítőnk. A tanulók megtudhatták, hogyan terjedhet a HPV vírus és természetesen a megelőzés fontosságáról is hallhattak. Gyöngyöt fűzhettek saját részre, illetve az elkészült karkötőket felajánlhatták egy-egy nőgyógyászati daganattal érintett hölgynek, akit ezzel az apró gesztussal az együttérzésünkről biztosíthatunk, illetve a gyógyuláshoz szükséges kitartáshoz segíthetjük hozzá. A HPV-vel kapcsolatos totóból kiderült számunkra, hogy ma már az időben felfedezett érintettség jól gyógyítható, ezért fontos, hogy a szűrővizsgálatokra ellátogassunk. A diákok – nem csak a lányok! -, igazi felelős magatartást tanúsítottak a figyelemfelhívó rendezvényen, ahol személyes kérdéseket is feltehettek. A pozitív gondolatokat tartalmazó kis cédulák húzása, a színezők jól oldották a téma komolyságát. 

Köszönjük a szervezőknek Sznopek Anita és Pálhegyi Péterné Évának a tartalmas, hasznos programot!

Related Post

Nyílt napNyílt nap

Nagyon sikeres Nyílt napon vagyunk túl! Szombaton igazán sokan ellátogattak hozzánk. Köszönjük! Nem hiába készültek iskolánk tanulói és oktatói, hogy teljeskörű bepillantást nyerjenek az érdeklődő 8. osztályosok és szüleik, hozzátartozóik!

Füstmentes VilágnapFüstmentes Világnap

Füstmentes Világnap alkalmából mai napon a Főépület aulájában kereshették fel standunkat a diákok és a kollegák.  Dohányzással kapcsolatos totó, keresztrejtvény várta őket, illetve lehetőség volt a tüdőből kilélegzett levegő szén