Ma folytatta az 1/9/2 és az 1/9/3 osztály a tankonyhán és a tanétteremben ágazati vizsgáját. A főzés, tálalás, szakszerű felszolgálás mellett egymás vendégei is voltak a tanulók. Kiderült: vendégnek lenni sem mindig könnyű… Kommunikálni nem csak szóban tudunk – a tálalás, a felszolgálás minősége, sőt még az étel íze is nagyban függ attól a személytől akire rábízzuk magunkat. Egy jókedvű, figyelmes, de határozott fellépésű pincér nagyban befolyásolja, hogy egy étteremben hogyan érezzük magunkat, visszatérő vendégek leszünk-e? A 2 nap alatt többen csillogtatták meg tehetségüket, akár még a szakmaváltáson is elgondolkozhatnak. Az első év végén még mindenki meggondolhatja magát ágazaton belül – ezért is jó az új rendszer szerinti szakmatanulás. Ágazati vizsgáinkra a leendő munkaadóknak is lehetőséget biztosítottunk, hogy betekintést nyerjenek tanulóink munkájába. Örülünk neki, ha többen is élnek a lehetőséggel, hiszen így akár pozitív versenyszellem is kialakulhat a tanulók között: a vizsgákon megmutathatják mit tudnak már, mihez értenek; rátermettségük alapján választhatják ki őket a leendő gyakorlati helyek vezetői.
Ágazati alapvizsga – 1.9.2, 1.9.3
Categories:
Related Post
Ágazati alapvizsga – 10.D, 1.9.1Ágazati alapvizsga – 10.D, 1.9.1
A végzősök szakmai vizsgája után ma megkezdődtek iskolánkban az ágazati vizsgák. Elsőként az élelmiszeripari ágazatban tanulók tettek bizonyságot tudásukból. Így a 10/D élelmiszerellenőrzési technikusai és az 1/9/1 pék-cukrászai sikeresen vették
Projektfeladat, bizonyítványosztás – KSZ.12.10.E – tartósítóiparitermék-készítőProjektfeladat, bizonyítványosztás – KSZ.12.10.E – tartósítóiparitermék-készítő
Sikeresen adtak számot gyakorlati tudásukból a KSZ/12/10/E tartósítóiparitermék-készítői. Nagyon szép eredménnyel és szakmai bizonyítvannyal zárták a napot felnőttképzésünk tanulói. Gratulálunk, további szakmai sikereket kívánunk!
Interaktív vizsga – Kereskedelmi értékesítőInteraktív vizsga – Kereskedelmi értékesítő
Kereskedelmi értékesítőink a tegnapi interaktív vizsga után, ma a gyakorlati feladatokkal adtak számot tudásukról. Először portfóliójukat mutatták be, majd a többi között áruátvétel, bizonylatkitöltés, fogyasztói panaszkezelés, árukihelyezés, pénztárkezelés volt a