Ágazati alapvizsga – 1.9.2, 1.9.3 – turizmus, vendéglátás

Categories:
Ma a turizmus – vendéglátás ágazati alapvizsgák kezdődtek meg az 1/9/2 és 1/9/3 pincér-vendégtéri szakember, szakács, cukrász és panziós-fogadós osztályokban. Az első napot portfóliójuk bemutatásával kezdték, majd a cukrászüzemben piskótatekercs, néró teasütemény, linzerkarika vagy tejszínes fánk valamelyikét készítették el és mutatták be a bizottságnak. Holnap még a főzés és a tálalás, terítés, felszolgálás tudásukból adnak számot.
Folytatódnak a héten is az ágazati vizsgák. Ma az 1/9/2 és az 1/9/3 osztály tanulói portfóliójukat és cukrászati ismereteiket mutatták be a gyakorlatban. Holnap a tankonyhán és tanétteremben fejezik be
Cukrászaink túl vannak első gyakorlati vizsganapjukon. Nagy volt a sürgés-forgás a cuki műhelyben, hiszen a KSZ 12/6, a 3/11/2 cukrásztanulói és a 2/14/B cukrász szaktechnikusai készítették el vizsgamunkáikat. Ma uzsonnasütemény
„Egyedül a nyelvekben jelent értéket már a laikusság is. Hibákkal teli mondatok is építhetik a jóakarat hídját ember és ember között.” (Lomb Kató) Ma az angol írásbelivel folytatódott nálunk is