A 3 éves cukrász képzésünk újra igen csak népszerű. Ezt a szakmát elsősorban azoknak ajánljuk, akik nyitottak a változatos, önálló, kreatív munkára, kézügyességüket szeretnék tovább fejleszteni a cukrászsütemény, fagylalt, bonbon vagy díszmunka elkészítése során. A kreativitásnak és a fantáziának csak a csillagos ég szabhat határt, a cukrász akár művésszé is válhat, hiszen sokféle alapanyag tartogat végtelen lehetőséget számára.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő, együttműködő képesség, jó szervezőkészség, nagy terhelhetőség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- felveszi a megrendeléseket;
- kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
- kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló mennyiségeket;
- elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat;
- munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ;
- sütési és főzési műveleteket végez;
- kéziszerszámok segítségével a termékeket megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti;
- az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a terméket bevonja és díszíti;
- alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
- fagylaltokat főz és fagyaszt;
- csokoládéból bonbonokat, díszeket készít.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.