2025. május 01-07. között a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola 5 munkatársa vett részt egy szakmai tanulmányúton Görögországi Nei Pori városában, 2023-1-HU01-KA121-VET-0000146600 „Európai körül a Kerivel ” („Around Europe with Keri”) és a 2024-1-HU01-KA121-VET-000220894 „Európai körutak a Keri vezetésével ” („European tours guided by Keri”) mobilitási projektek segítségével.
A résztvevők; Fazekas Erika, Rau Tamás, Schmidné Farkas Judit, Szabóné Veres Ilona, Várfalvi Katalin.
Betekintést nyerhettünk a helyi alapanyagok és erőforrások felhasználásával készült minőségi kézműves termékek és szolgáltatások világába, és megismerkedhettünk a görögök híres vendégszeretetével és a helyi turizmus néhány szereplőjével. Sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak.
– Ellátogattunk a Meteor kolostorok közül a Szent István (Agios Stefanos) kolostorba. Lenyűgöző látványban volt részünk.
– Helyi kézművesekkel ismerkedtünk. Jártunk egy farmon, ahol sajtokat, tejtermékeket készítenek kecske és juhtejből és a tündérszép kisboltjukban, ahol értékesítik a finomságaikat! Majd egy biofarmon saját készítésű borokat kóstolhattuk meg. Végül egy méztermelőnél különleges mézeket kóstoltunk és kaptunk egy kis méhviaszkrémet is ajándékba.
– Platamon várát látogattuk meg, ami a keresztes hadjáratok idején épült.
– Megnéztük az Olümposzi hegyen található Zeusz kádját, ami egy természetes sziklába vájt medence, kristálytiszta hegyi vízzel feltöltve. Megnéztük az Öreg Panteleimonast (a holt falut), egy lélegzetelállítóan szépséges hegyi falucskát az Olimposz lejtőjén. Itt egy hangulatos görög vendéglőben költöttük el az ebédünket.
– Egáni falucskában, egy helyi kézműves italfőzdében jártunk, szőlőből készült pálinkát, likőrt kóstolhattunk.
– Meglátogattunk két hotelt az Olimpic Star Hotelt és az Afrodite Hotelt. Mindenhol nagyon kedvesen fogadtak és mutatták meg a szobáikat, éttermeiket.
Nagyon jól éreztük magunkat, tartalmas napok vannak mögöttünk.
Szakmai tanulmányút Görögországban
Categories:
Related Post
Élelmezés- és Kenyér VilágnapjaÉlelmezés- és Kenyér Világnapja
Október 16-án ünnepeltük az Élelmezés Világnapját és a Kenyér Világnapját is. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán rendeztek egy szakmai napot, melynek az volt a célja, hogy közelebbről
Tanulmányi kirándulás az Országházban – 10.A, 10.B., 10.CTanulmányi kirándulás az Országházban – 10.A, 10.B., 10.C
2023. február 21-én Gera Andrea tanárnő és Tóth Péter tanár úr szervezésében és felügyeletével a 10A, a 10B és a 10C osztály tanulmányi kiránduláson vett részt Budapesten. Békéscsabáról az indulásra
Üzemlátogatás az élesztőgyárbanÜzemlátogatás az élesztőgyárban
2022.06.08-án az élelmiszerellenőrzési-technikus osztályok Budafokon az élesztőgyárban jártak üzemlátogatáson Bárdos Zsiga Csaba, Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatókkal. Az üzembe érve legelőször balesetvedelmi oktatáson vettek részt, majd védőruhazatba öltözve

