A vendéglátás ágazatba tartozó panziós-fogadós 3 éves képzésünk rendkívül szerteágazó feladatok megoldására készíti fel a fiatalokat. A fogadós a vendég megérkezésétől a távozásáig, szinte minden mozzanatban részt vállal. Megtanulják a vendéglátóhelyek üzemeltetésének, a vendégekkel való udvarias kapcsolattartásnak a mikéntjét. A panziós-fogadós a vendéglátás területén szereplő összes részt vevő munkájára rálát, összehangol, szervez – közvetít a vendég és a munkatársak között. Keresi a vendég kedvét, hisz tudja: a kiszolgált vendég, megelégedett vendég!
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Széleskörű tájékozottság, jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, vendégszeretet, szervezőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- üzemelteti a vendéglátóhelyet;
- marketig tevékenységet végez;
- vendégekkel, partnerekkel kapcsolatot tart;
- konyhát üzemeltet;
- karbantartásokat biztosítja;
- ügyel a vendéglátóhely környezetére;
- takarítást folyamatosan precízen biztosítja;
- vendégek számára programokat szervez;
- logisztikai feladatokat ellát;
- gazdálkodási és pénzügyi ügyeket intéz;
- munkavédelmi, balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat betartja és betartatja;
- irányítja, szervezi és értékeli a munkatársak munkáját;
- kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szállásadókkal partneri viszonyt kialakítva működteti a vendéglátó egységét.
Ajánlott minden fiatal számára, aki a vendéglátásban találja meg azokat a kihívásokat, amelyek érdeklik. Szereti a vendégeket, a turisztikai-vendéglátó tevékenységet hosszú távra tervezi.