Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon jártunk
Categories:
Iskolánk 11/A és a 13/A élelmiszerellenőrzési technikus tanulói Szaszákné Pallag Erzsébet és Szlatki Dániel oktatókkal pénteken Budapesten vettek részt tanulmányi kiránduláson, a kétévente megrendezésre kerülő OMÉK-en (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás). A tanulók új élelmiszeripari technológiákkal és új funkcionalis élelmiszerekkel ismerkedhettek, majd az élelmiszeripar jövöképéről hallgathattak egy előadást a MATE professzorától. Tartalmas programon vettek részt és sok-sok hasznos élménnyel gazdagodva térhettek haza.
A 11/C osztály június 2-án a Frankó tanya és Haluska házba látogatott el, ahol megismerkedhettek a korabeli tanyasi élet rejtelmeivel. Lehetőség volt a teljes tanya megtekintésére kívül és belül. Így
„Tegnap egy felejthetetlen délelőttöt tölthetett el a 9/D a Haluskaházban. A Házigazda túláradó vendégszeretete járta át az egész tanyát. A ház bemutatása során sokunkban felelevenedtek a nagymamára, dédi mamára emlékeztető
Vietnámi vendégeink ezen a napon a pékműhelyben tevékenykedtek. A nap elején kenyeret sütöttek, majd elsajátították a kalácsfonás technikáját. Először bonyolultnak tűnt számukra a művelet, ám a foglalkozás végére belejött a