Gyakorlati vizsga – 11.4 – pincér

Categories:
Alkalmi díszvacsora vagy ünnepi ebéd ételsora és a hozzá illő italsor összeállítása, 4 oldalas menükártya tervezése, díszterítés. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, koktélkészítés. Ez volt a 3/11/4 pincérosztály első feladata a csütörtöki vizsgán. Ezután átterítettek, majd a vendégeket az ajtóban fogadva, minden kívánságukat lesve, angol felszolgálási módban tették a menüsort a vendégek elé, akik között volt egy kicsit pimasz vendég is: mindig felugrált az asztaltól fotózni! De ezt is mosolyogva, kedvesen tűrték, szó nélkül alkalmazkodtak. Mindent a vendégért!
Ma már csak a szóbeli vizsga van hátra, hajrá, hajrá!
Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak versenyének első fordulóján iskolánk tanulói ismét szép sikereket értek el! 5 tanulónk jutott be az országos döntőbe! Az ÁSZÉV-en (ágazati és
Február hónapot megmérettetéssel indítottuk. A 12/A és 12/B osztály tanulói mellék-szakképesítés vizsgát tettek. A középiskolás tanulók eladó, szállodai recepciós és pincér szakmákból adtak számot, ki-ki a maga szakterületéből. A gyakorlati
Turisztikai alapismeretek óra keretein belül osztályunk ellátogatott Gyulára. Ezt megelőzően kétfős csapatokat alkotva felkészültünk a látványosságokból.Első állomáskánt felkerestük a Gyulai Almássy-kastély és Látogatóközpontot. Itt Fábián Tamás, a kastély kommunikációs igazgatója