Gyakorlati vizsga – 11.4 – pincér

Alkalmi díszvacsora vagy ünnepi ebéd ételsora és a hozzá illő italsor összeállítása, 4 oldalas menükártya tervezése, díszterítés. A vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, koktélkészítés. Ez volt a 3/11/4 pincérosztály első feladata a csütörtöki vizsgán. Ezután átterítettek, majd a vendégeket az ajtóban fogadva, minden kívánságukat lesve, angol felszolgálási módban tették a menüsort a vendégek elé, akik között volt egy kicsit pimasz vendég is: mindig felugrált az asztaltól fotózni! De ezt is mosolyogva, kedvesen tűrték, szó nélkül alkalmazkodtak. Mindent a vendégért! 

 

Ma már csak a szóbeli vizsga van hátra, hajrá, hajrá!

Related Post

Gyakorlati vizsga – 11.6 – szakácsGyakorlati vizsga – 11.6 – szakács

1. Frankfurti leves, marosszéki sertésborda snidlinges burgonyával, csalamádé, rizsfelfújt málnatükrön.   2. Karalábéleves aprógaluskával, roséra sült kacsamell édesburgonya-pürével, zöldalmás mangó salsával körítve, majonézes kukoricasaláta, túrós palacsinta.  3. Málnakrémleves vaníliafagylalttal, csirkemellfilé paprikás