Erasmus+ Szakmai látogatás Cipruson

Szakmai látogatás Cipruson

A 2022-1-HU01-KA121-VET-000067922 számú „Európai kalandok a Kerivel” ERASMUS+ pályázat keretén belül 6 turizmus-vendéglátás ágazatban tanuló diák vesz részt 2023. október 22. és 2023. november 20. között Cipruson, Limassol városában egy hónapos szakmai gyakorlat keretei között.

A résztvevők:

Boros Patrik Valentin (2/14B) – vendégtéri szaktechnikus

Budai Ivett Virág (2/14B) – cukrász szaktechnikus

Czirle Mihály (2/14B) – szakács szaktechnikus

Husvét Larissza Alina (2/14B) – vendégtéri szaktechnikus

Kovács Julianna (2/14B) – vendégtéri szaktechnikus

Molnár Zsanett (2/14B) – cukrász szaktechnikus

 

A program célkitűzése alapján tanulóink egy hónapot töltenek Ciprus szigetén szakmai gyakorlaton, fejlesztik az angol nyelvtudásukat és megismerkednek a ciprusi kultúrával, gasztronómiával és a helybeliek rendkívüli vendégszeretetével.

Szállásukon több nemzet diákjaival együtt tölthetik mindennapjaikat, megtapasztalják a multikulturális környezet hatásait, ezzel is erősítve az ERASMUS+ célkitűzését. A apartmanháztól 5 perc kényelmes sétával megközelíthető a mediterrán tengerpart szabadstrandja, ami 8-10 km szélesen elhúzódik, így a fürdőzésre is van lehetőség.

Tanulóink gyakorlati helyei – szakmájuknak megfelelően – különböző éttermek vendégteie, konyhái. A Lithos-ban Boros Patrik Valentin és Czirle Mihály, az Oldport Hotel-ben Budai Ivett Virág és Husvét Larissza Alina, az Uptown square-ben pedig Kovács Julianna és Molnár Zsanett szerez szakmai gyakorlatot.

 

Tanulóink szabadidejükben kirándulhatnak, felfedezhetik a környéket, vásárlási és étkezési lehetőségeket biztosítottak. Mindezek ellenére a szállásukon adott a lehetőség arra is, hogy önellátó módon maguknak főzzenek, ha hazai ételekre vágynak.

Összességében elmondható több irányú tapasztalattal fognak hazatérni és életre szóló emlékeik lesznek.

Köszönjük szépen az ERASMUS+ támogatását!

Related Post

Szakmai gyakorlat MáltánSzakmai gyakorlat Máltán

Az Erasmus+ mobilitási program (2020-1-HU01-KA116-078135 – „A Keri feltérképezi Európát) keretében 6 turizmus-vendéglátás szakmacsoportos, 1/13/B osztályos tanuló: Pardi Viktória, Petró Bence, Rappai Réka, Tóth Ádám (vendégtéri szaktechnikus), Ruck Zalán György