Iskolai rendezvények Október 23-i megemlékezés

Október 23-i megemlékezés

Iskolánkban a mai napon emlékeztünk meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeiről. A visszatekintés alapját egy verseny szolgáltatta. Susán Roland Zsolt 11.B osztályos tanuló írt egy 9 oldalas dolgozatot a műsor témájából, amely a megemlékezés vázát is adta. Az 56-os események felidézését először egy videó keretében mutattuk be a Fekete Pál Emlékházban, Vánsza Pál, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének megyei elnöke koordinálásával. 

Az ünnepi műsor az országos eseményeken túl békés megyei történéseket is bemutatott. Az október 19-i főpróbánk a Csaba Tv ünnepi adásába is bekerült. A produkcióban szerepeltek a Lencsési Általános Iskola 2.B osztály tanulói, Jurás Boglárka, Marosvölgyi Gergely és Rózsa Botond személyében. Iskolánkból Bálint Tímea (9.E), Faragó Beatrix Rozália (11.B), Gazsó Bálint (10.C), Győri Attila (11.B), Horváth Ivett Gabriella (11.B), Hunya Balázs (10.D), Jakus Zétény Gergő (12.B), Kenéz Máté (11.B), Kovács Veronika (11.B), Lenti Norbert (11.B), Lukoviczki Máté (11.A), Mihut Kimberly (12.B), Susán Roland Zsolt (11.B), Tóth Brigitta (11.C) és Tóth Brigitta Rebeka (11.C) tanulók szerepeltek az ünnepi előadáson. 

Természetesen műsorunk nem jöhetett volna létre Vánsza Pál, a békéscsabai Fekete Pál Emlékház vezetője közreműködése nélkül. A forradalmi események felidézését Gera Andrea tanárnő segítette.

Related Post