Egyéb kategória Tájékozódás a munka világáról

Tájékozódás a munka világáról

Az 5/13B osztály végzős tanulói látogatást tettünk szakmai és osztályfőnöki óra keretében a Békéscsabai Járási Hivatal foglalkoztatási osztályán. Ismertették az álláskeresés lépéseit, munkanélküliséghez kapcsolódó ellátásokat.

Pályaorientációs Tanácsadó és Módszertani Központban egy röpke egy órás előadás keretein belül újabb tapasztalatokhoz juthattunk. Az előadás az álláskeresés, valamit a karrier választás,- fejlődés lépéseiről, módszereiről szólt. Tájékoztatást kaptunk arról, hogy miért érdemes egy ilyen szervezeten keresztül állást keresni, valamint tanácsot kérni. Részletes bemutatót kaptunk az INTERREG Európai Uniós pályázat által nyújtott pályakezdést segítő támogatásról. Az ott dolgozó emberek nagyban segítik a fiatal pályakezdők könnyed elhelyezkedését a munka világában itthon és külföldön egyaránt. Úgy gondolom, hogy az előadás több hasznos információval látta el az osztályt, valamint ajánlanám a pályakezdőknek a Pályaorientációs Tanácsadó és Módszertani Központ felkeresését.

Boros Bernadett tanuló

Related Post

HorgászversenyHorgászverseny

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Csapat horgászversenyén kiváló eredménnyel szerepelt iskolánk csapata! A május 19-én, az Árpád sori szoborsétányon zajló versenyen Kovács István 2/10/5, Valyuch Alexander 2/10/4 és Ragály Richárd 1/9/4