Egyéb kategória 2022.04.12. – XV. Pelikán Kupa

2022.04.12. – XV. Pelikán Kupa

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 2022. április 9-én 15. alkalommal rendezte meg Szolnokon, az ABA–NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban a Pelikán Kupát.

Az országosan meghirdetett versenyre cukrász, szakács, pincér szakmákban várták a felnőtt és tanuló versenyzőket, illetve csapatokat.

Iskolánkból Horvát Ferenc 1 tanulója, Vass Károly ezüst minősítést szerzett 4 különböző fingerfood (vendégváró falatkák) és 4 fogásos napi menüjével.

Fazekas Erika 4 csapattal, 8 tanulóval nevezett, ahol mind a négy csapat bronz minősítést szerzett.

Feladatuk volt egy 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában, és az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán. Ráadásul még a vendég asztalánál végzett különleges éttermi munka, kevertitalok készítése is része volt a megmérettetésnek.

„Négy évszak, négy mennyegző” Esküvői díszvacsora volt az ötlet, melyet a következő tanulók valósítottak meg:

Tavasz – Csaplár Dominika, Harascsák Barbara

Nyár – Leszkó Olga, Kukucska Angelika

Ősz – Őri Ágnes Dzsenifer, Ásós Tamás

Tél – Székács Gabrielle, Nagykárpás Melinda

Rau Tamás csapata egy díszvacsorát álmodott meg és valósított meg John Lennon emlékére. Unyatinszki Nelly és Botás Bianka munkááját ezüst minősítéssel díjazta a zsűri.

Büszkén gratulálunk nekik, köszönjük, mind oktatóinknak, mind tanulóinknak, hogy öregbítették iskolánk hírnevét! 

Zwack így tovább!

Related Post

Ballagás 11.3, KSZ.12.9Ballagás 11.3, KSZ.12.9

Alig hogy levizsgáztak, elkészítették vizsgaremeküket, már búcsúztak is iskolánktól, megszólalt az utolsó csengőszó a 3/11/3 cukrász osztály és az érettségi után iskolánkban nappali tagozaton a cukrász szakmát elsajátító KSZ12/9 osztály