Egyéb kategória Lenkey utcai óvodások látogatása a pék tanműhelyünkbe

Lenkey utcai óvodások látogatása a pék tanműhelyünkbe

Ma ismét kinyitott „Látványpékségünk”. Év elején még csak álmodtunk róla, azóta pedig megvalósult saját gyakorlati pékműhelyünk, ami nem csak pék, pék-cukrász tanulóinknak nyerte el tetszését, hanem a világ dolgaira kíváncsi ovisokét, kisiskolásokét is. 

Ma a Lenkey utcai ovi nagycsoportosai vendégeskedtek nálunk, akik semmit nem bíztak a véletlenre, még saját kis kötényt is hoztak maguknak. Itt pedig péksapkát csaptak a fejükre a 2/10/2 osztály tanulói, így már kezdődhetett is a közös munka Kovács Sándor tanár úr vezényletével. A kicsik most is olyan szakszerű, (az életkori sajátosságoknak is megfelelő!) magyarázatot kaptak a kenyér-, kalácssütés alapjairól, hogy tanár urat ki is nevezték rögtön tiszteletbeli óvóbácsinak! 

Természetesen a cukrásztanulók tortával, kakaóval is készültek, no de a saját briós, kalács íze azért most is  leírhatatlan volt!

Related Post

OSZKTV eredményekOSZKTV eredmények

Iskolánk tanulói hosszú évek óta részt vesznek az OSZKTV (Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny) megmérettetésein, ami arra ad lehetőséget, hogy a diákok összemérhessék tudásukat, megmutathassák kiválóságukat. Idén is többen sikerrel