Egyéb kategória A Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása

A Szlovák Óvoda óvodásainak látogatása

„Süssünk, süssünk valamit…” Akár énekelve is érkezhettek volna hozzánk a szlovák ovisok, de inkább hangos „Dobry den!” köszöntéssel léptek be hozzánk. Tanulóink között akadt olyan, aki nem lepődött meg, talpraesetten visszaköszönt szlovákul!

A Katica és a Méhecske csoport érdeklődő kis ovisai az óvodapedagógusokkal együtt a BSZC központi épületében található tanműhelyeinkbe kaphattak ma betekintést.

Először a Cukrászműhelyben csodálkozhattak rá Dobra Nikolett szakoktatónk vezetésével arra, mi minden csodadolgok történnek mifelénk egy-egy órán.

Ezután a Tanboltban a díszcsomagolást gyakorló kereskedő tanulók munkáját nézhették meg, majd a gazdagon felszerelt, izgalmas boltot járhatták körbe Kispál Péter szakoktatónk vezetésével.

Innen pedig már a finom illatok vezették át a kis csapatot a vadonatúj Pékműhelyünkbe! Itt a briós készítés rejtelmeibe vezette be őket Kovács Sándor szakoktatónk a 2/10/2 osztály hathatós segítségével. A fürge kis kezek pillanatok alatt sodorva, tekerve kígyókat, csigákat varázsoltak a kelt tésztából. Míg kisültek a remekek a vadonatúj gőzkemencében, addig a kakaózás és a tortázás sem maradt el!

A békéscsabai szlovák ovisokat tiszteletbeli kis péktanoncokká fogadtuk, várjuk vissza őket szeretettel!

Related Post

Kirándulás EgerbeKirándulás Egerbe

A 10/C osztály 2022. március 17-én korán reggel útnak indult Eger felé! A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja által támogatott kirándulás 11 órakor vette valóban kezdetét az egri Hatvanas