Egyéb kategória Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.a osztályos kisdiákjai pályaorientációs nap keretében látogattak el iskolánkba 2021. november 8-án.


Eke Ibolya igazgatóasszony körbevezetése során a gyerekek elsőként a Boltmúzeumot tekintették meg, ahol kézzel foghatóvá váltak azok a dolgok, melyekről nagyszüleik mesélnek nekik. Ezt követően a szakács szakmába nyerhettek bepillantást a tankonyhán, ahol az oktatók és tanulók ínycsiklandozó szendvicsekkel vették le őket a lábukról. A tanétterembe érve, ott teát kortyolgatva, és a pincérek munkáját látva több kisgyerek döntött úgy, hogy a későbbiekben iskolánk tanulója lesz. A tanboltban eladóként próbálták ki magukat: beállhattak a pult és a pénztárgép mögé is. A hangulat a cukrász tanműhelyben érte el a tetőfokát, ugyanis a kisdiákok a bonbonkészítés rejtelmeibe kóstolhattak bele.


A gyerekek körében teljes volt a siker, reméljük, hogy a jövőben ugyanilyen lelkesedéssel fognak maguknak pályát választani. Talán éppen egy kereskedelmi vagy vendéglátós szakmában.

Related Post

OSZKTV eredményekOSZKTV eredmények

Iskolánk tanulói hosszú évek óta részt vesznek az OSZKTV (Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny) megmérettetésein, ami arra ad lehetőséget, hogy a diákok összemérhessék tudásukat, megmutathassák kiválóságukat. Idén is többen sikerrel