Bizonyos vélemények szerint a pálinkakészítés művészet és egyben tudomány is. Ennek a teóriának „járt utána” iskolánk két oktatója – Szaszákné Pallag Erzsébet és Bárdos-Zsiga Csaba – az 1/13/A osztály Élelmiszer-ellenőrzési technikus csoport lelkes tagjaival. Történt ugyanis, hogy ez a csapat nemrégiben az Árpád Pálinka Manufaktúrában járt, ahol az erjedésipari technológiák („leánykori nevén”: pálinka készítés) rejtelmeibe avatták be őket. Itt betekintést nyerhettek a cefrézési valamint a főzési, lepárlási folyamatokba is. Külön köszönet jár a tulajdonosnak, Nagy Árpádnak, aki részletes, közérthető, izgalmas „tárlatvezetést” tartott számukra.
Tanítási óra hazánk egyik legjobb pálinkafőzdéjében
Categories:
Related Post
Toborzó emlékfutás 2022.Toborzó emlékfutás 2022.
,,Toborzó Emlékfutás 2022” programon vett részt iskolánk 4 tanulója: Lengyel Szilvia 9A, Sárosi Veronika 9A, Hankó Ágnes 9C és Farkas Alexa 9C osztályokból – kísérőtanár Láza János volt. 2022. május
Szakács gyakorlati vizsga, bizonyítványosztás – 1.13.G.ESzakács gyakorlati vizsga, bizonyítványosztás – 1.13.G.E
Pénteken a 2. emeleti tankonyhán a KSZ11/8E esti tagozatos szakács csapat főzte meg és tálalta, mutatta be vizsgamunkáját. A csoportban a legkülönfélébb korosztályú és a legkülönfélébb előképzettséggel, szakmákkal rendelkező tanulók
Középszintű érettségi vizsga – informatikaKözépszintű érettségi vizsga – informatika
Pénteken reggel 8-tól választható tantárgyként informatikából írta meg egy teremnyi diák érettségi vizsgáját iskolánkban. Jó pihenést nekik a hétvégére!