Akcióban a Hétköznapi Hősök


 

Iskolánk diákjai komolyan gondolják a 24. Csabai Garabonciás Napokon tett ígéretüket

 

Sok értelemben hallhattuk már a Hétköznapi Hősök kifejezést, mi azonban most azokra gondolunk, akik segítenek másokon, a betegeken, időseken, rászorulókon, vagy épp a kutyákon, állatokon, hiszen a jótékonykodás minden formájára szeretnénk a figyelmet felhívni” – mondta Csepregi András, Békéscsaba diák-alpolgármestere a 24. Csabai Garabonciás Napok előtt, majd hozzátette, hogy mindezt nem csak a diákrendezvény idejére értik. A keris diákok meg is tartották ígéretüket.

 

December 11-én, pénteken nagy volt az izgalom a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete tornatermében, a gyerekek a Mikulást várták, méghozzá nem is eredménytelenül, hiszen kettő is járt náluk ezen a délelőttön. Egyikük maga a csabai diák-alpolgármester volt, aki diáktársaival nem érkezett üres kézzel a gyerekekhez.

 

- Már a Garabonciás Napokon is fontosnak tartottuk elmondani, hogy célunkat nem csak ott a rendezvényen akartuk úgymond hirdetni, hanem azt komolyan is gondoljuk, így szeretnénk minél több mindenkit a jótékonykodásra buzdítani, hiszen amellett, hogy nagyon jó érzés látni az örömet, amit okozunk, segítünk is. Szerencsére, ez az üzenet sok mindenkihez eljutott már eddig is, sokan kerestek meg minket az iskolában, hogy szeretnének ők is segíteni – mondta most Csepregi András.

 

- A Garabonciás Napok óta gyűjtjük a plüssállatokat és a cípősdoboz ajándékokat, van olyan osztály, ahol 27 diákból már 24 hozott ajándékot, de a szülők is tömegével hozzák be a plüssöket – tette hozzá Kis Alexa, egykori kampányfőnök, iskolánk diákönkormányzatának elnöke, aki jelenleg a városi DÖK alelnöke is. Az egykori stáb mellé csatlakoztak az iskola DÖK-tagjai is, így érkeztek közösen, ezúttal hatan az egyesülethez, hogy egy kis közös énekléssel és természetesen az összegyűjtött ajándékokkal meglepjék a gyerekeket.

 

Az örömszerzés sikerült, a gyerekek vidáman énekeltek diákjainkkal, majd boldogan vették át ajándékukat a Mikulástól és krampuszaitól, mert bizony ajándék nélkül ezen a napon nem maradt senki. Játék és plüssállat azonban még ennek ellenére is sok maradt, tanulóink ezért szeretnének máshova, például a Degré utcai iskolába is eljutni, de az egyesülethez is visszatérnek még idén egy közös betlehemezésre.