Édes anyanyelvünk


Édes anyanyelvünk

Megyei második a Keris Bettina

 

Második helyezést ért el az " Édes Anyanyelvünk" országos nyelvhasználati verseny megyei fordulóján a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 13/C osztályos tanulója.

-      Kiss Bettina egyszerre oldotta meg kiválóan a szóbeli és írásbeli feladatokat, amelyre a több évtizedes múltra visszatekintő verseny során csak egyszer volt példa iskolánkban. Nyolc évvel ezelőtt ugyanis az egyik Keris tanulónak már sikerült eljutnia az országos döntőbe. Bettinával a rövid felkészülés során sok feladatot oldottunk meg, otthon is sokat készült, de azért szüksége volt önbizalom erősítő tréningekre is – értékelte a sikert felkészítő tanára Szilágyi László. A második helyezés egyébként oklevéllel és könyvutalvánnyal járt együtt.

-      Sokat gyakoroltam, ám a korábbi évek feladataihoz képest most más típusú elvárások voltak az írásbelin. Így meglehetősen nehéz dolgom volt. A szóbelin viszont olyan aktuális ügyben kellett megnyilatkozni (migránskérdés), amiben nagyon otthon voltam. Főleg ez utóbbinak köszönhetem a sikert – árulta el a jó szereplés titkát Bettina.

A kiváló eredmény egyben újabb kihívásokat is jelent. Bettina és három osztálytársa novemberben indulni fog a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen.