Vendéglátóipari (elmélet) munkaközösség


 Tisztelt Látogató!

"Vendégül látni valakit annyi, mint felelősséget vállalni jólétéről mindaddig, amíg fedelünk alatt marad"

/Brillant-Savarin/

 

Munkaközösségünk több mint harminc éve működik a vendéglátó szakmacsoportba tartozó szakképesítések biztos bázisaként.  Elődeink és jelenlegi kollégáink hatalmas tudást, szakmai tapasztalatot halmoztak fel. Ezt a megújuló és gazdagodó ismerettárat kínáljuk hasznosításra tanulóink kompetenciáinak fejlesztéséhez.

 

 

 

Munkaközösségünk fő célkitűzései:

 

  1. Fontosnak tartjuk a piaci igényeknek való megfelelést. A vendéglátás, idegenforgalom napjaink legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazata. Munkaközösségünk a munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó tárgyi, személyi és naprakész erőforrásokkal szolgálja a tanulók fejlődését.
  2. Fontosnak tartjuk a minőségi szakmai képzést. Szakmai programjainkat folyamatosan felülvizsgáljuk, modern, változatos, egyénhez igazodó szakmai módszertani palettával rendelkezünk.
  3. Fontosnak tartjuk a partnerekkel való kapcsolatápolást. Kiváló kapcsolatokat építettünk ki régiónk sikeresen működő turisztikai vállalkozásaival, szakmai érdekszervezetekkel. Iskolánk tagja a Magyar Gasztronómiai Szövetségnek.
  4. Fontosnak tarjuk az innovatív tárgyi környezet megteremtését. Iskolánk 3 tankonyhával, modern tan-cukrászműhellyel, és 3 pincér kabinettel rendelkezik. Diákjaink a legmodernebb eszközökkel sajátítják el szakmájuk fortélyait.
  5. Fontosnak tartjuk kollégáink folyamatos szakmai fejlődését. Rendszeresen szervezünk szakmai- és pedagógiai továbbképzéseket, részt veszünk szakmai- és tanulmányi versenyeken. Elért eredményeink igazolják a pedagógusok és diákjaink elhivatottságát.
  6. Fontosnak tarjuk diákjaink szakmai motivációjának erősítését. A szakmai életcél felvázolásával erősítjük diákjaink fejlődését. Tanulóink elhelyezkedési esélyei jók, a tanuló éveik alatt teljesített üzemi gyakorlat időtartama munkaviszonyként elismert, versenyeken szerzett eredményeik komoly szakmai elismerésként növelik elhelyezkedési esélyüket.
  7. Fontosnak tartjuk hagyományaink ápolását. Évről-évre megrendezzük díszmunka-bemutatónkat, ahol végzős diákjaink mutatják meg szakmai felkészültségüket. 2009-ben került először megrendezésre a vendéglátós napunk, mely azonnal hatalmas sikert aratott. A rendezvény hagyományteremtő, minden tavasszal várjuk a kedves érdeklődőket. Az esemény aktuális időpontját honlapunkon megtalálják.

 

A célok megvalósításának garanciája a szakmailag elhivatott, rendkívül dinamikus, kreatív, alkotó munkaközösség.


Honlapunk további oldalain Ön részletesen megismerkedhet munkánkkal, oktatóink tevékenységével, eredményeinkkel, szolgáltatásainkkal.

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket! Bízunk benne, hogy Ön is szakmai partnerünkké, diákközösségünk részévé válik!

 

 


 

Munkaközösségünk tagjai:

Név

Végzettség

Szabó Dezső

munkaközösség-vezető

közgazdásztanár turizmus- és vendéglátó szakon

Csanálosi László

vendéglátóipari üzemgazdász

Dorkó Iván

közgazdásztanár vendéglátó- és szálloda szakon

közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga

Gecsei Tamásné

pedagógia alapszakos bölcsész

cukrászmester

Gellényi Erika

közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon

közgazdásztanár turizmus-vendéglátás szakon

vendéglátóipari üzemgazdász

idegenforgalmi és szállodaipari szaküzemgazdász

Harsányi Márton

vendéglátó szakmenedzser

vendéglátó technikus

közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon

Havas Istvánné

közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon

Hricz Elvira

közgazdász vendéglátó és szálloda szakon

Molnárné Iván Éva

élelmiszeripari mérnök-tanár

Sajti Gréta

közgazdásztanár kereskedelem-marketing szak

közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga

Szlatki Dániel

élelmiszermérnök

HACCP rendszergazda

mérnök tanár

Tóth Enikő Ilona

idegenforgalmi- és szálloda szakos közgazdász

okleveles közgazdásztanár (vállalkozási ismeretek)

Virágné Rábai Alexandra

közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon